Consilierii municipali au votat, astazi, hotararea prin care parcul Bordei intra in proprietatea publica a Capitalei si nu mai poate fi instrainat. Prin aceasta hotarare, cei 28.500 de metri patrati din parcul Bordei vor trece in administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement, care a inceput deja lucrarile pentru amenajarea parcului, in cadrul unui proiect de modernizare care va costa 500.000 de euro, anunta Realitatea Tv.

Pana la votarea hotararii, suprafata respectiva a apartinut domeniului privat al municipiului Bucuresti. Din acest motiv a fost posibil schimbul de terenuri prin care, in anul 2000, Primaria Capitalei i-a oferit omului de afaceri Costica Constanda 33.000 de metri patrati de teren in parcul Bordei, in locul unei suprafete echivalente in Satul Francez o suprafata echivalenta.

Din suprafata totala de 33.000 de metri patrati a parcului Bordei, 4.600 raman, insa, in continuare in proprietate privata. Cei 4.600 de metri patrati reprezinta terenul vandut de omul de afaceri Costica Constanda unor investitori care doresc sa ridice constructii in aceasta zona. Municipalitatea si-a exprimat dorinta de a recupera si respectiva suprafata, dupa ce a luat inapoi de la Constanda 28.000 mp din parcul Bordei, la schimb cu aceeasi suprafata in Satul Francez.

Primarul general Adriean Videanu a anuntat, insa, ca Primaria Capitalei nu dispune de cele 25 milioane de euro, suma la care este estimat terenul de 4.600 mp, astfel ca va incerca sa le propuna actualilor proprietari tot varianta unui schimb de terenuri.