Achiziționarea unui televizor nou este o decizie importantă. La ce aspecte ar trebui să fiți atenți? Ce tehnologii vă asigură o vizionare de calitate superioară? Ce caracteristici are sistemul de operare? Alături de KIVI, brand european renumit pentru televizoarele sale Smart, vă prezentăm un ghid de cumpărături pentru a vă sprijini în alegerea ideală.

Televizor Smart KIVI Foto: KIVI

Astfel, când optați pentru un televizor nou, aveți în vedere această listă de întrebări și cu siguranță veți fi pe deplin mulțumiți de alegerea făcută.

  1. Care va fi locul destinat noului ecran?

Poziționarea corectă a televizorului este crucială, deoarece locul unde va fi amplasat dictează specificațiile necesare. De exemplu, în bucătărie, calitatea sunetului și capacitatea de a fi controlat vocal pot fi vitale. Pe de altă parte, în camera micuților, setările de control al accesului și robustețea standului sunt esențiale. Următoarea dilemă este legată de modul de montare: va fi fixat pe zid, plasat într-un ungher al încăperii sau pe un mobilier? Răspunsul vă va ajuta să determinați dacă sunt necesare accesorii sau suporturi adiționale și, totodată, va indica dimensiunea adecvată a ecranului.

Întrebarea următoare se referă la modul de amplasare: va fi montat pe perete, așezat într-un colț al camerei sau pe o suprafață plană? Răspunsul vă va ghida în a decide dacă aveți nevoie de suporturi sau montanți suplimentari și, de asemenea, va influența dimensiunea potrivită a televizorului.

Se spune adesea că dimensiunea ideală a ecranului televizorului ar trebui să fie echivalentă cu jumătate din distanța dintre telespectator și ecran. Dacă doriți să amplasați televizorul în living, măsurați distanța de la canapea la locul ales și împărțiți-o la doi pentru a avea o idee asupra mărimii ecranului potrivite.

Pentru televizoarele Smart KIVI, dimensiunile de ecran cele mai solicitate sunt 32'', 40'' și 43''.

Desigur, metoda cea mai simplă este să așezați televizorul pe un mobilier, cum ar fi o masă sau un dulap. Însă, dacă nu aveți spațiu disponibil, majoritatea televizoarelor moderne pot fi montate pe perete cu ajutorul unor suporturi dedicate. Dacă televizorul va fi vizionat din mai multe unghiuri în cameră, este indicat să optați pentru un suport pivotant.

În final, recomandăm amplasarea televizorului în apropierea unei prize electrice, evitând astfel complicațiile. Asigurați-vă, de asemenea, că locația aleasă nu este expusă direct la lumina soarelui pentru a preveni reflexii enervante pe ecran.

  1. Caracteristicile ecranului televizorului - ce să căutăm?

Alegerea caracteristicilor ecranului depinde în mare măsură de tipul de conținut pe care doriți să-l vizionați. Pentru simpla vizionare a programelor TV, un ecran HD sau Full HD este suficient. Dar dacă doriți să vă bucurați de filme cu o dinamică bogată și în detalii impresionante, optați pentru un televizor 4K (sau Ultra HD) care oferă o imagine mai realistă datorită densității ridicate de pixeli.

Televizoarele moderne, precum cele de la KIVI, vin cu tehnologii software inovatoare:

Controlul Super Contrast - ajustează contrastul în zone specifice ale imaginii, dând adâncime zonelor întunecate.

Max Vivid - mărește luminozitatea în funcție de conținut, oferind o imagine optimă.

MEMC - asigură o mișcare fluidă în scenele rapide.

Pentru pasionații de jocuri, televizoarele KIVI oferă modul de joc, care maximizează performanța procesorului pentru gameplay. Cu tehnologia HDR în creștere, KIVI sugerează să optați pentru un televizor cu suport HDR pentru culori și detalii realiste.

  1. Sistemul de operare - care este cel mai potrivit?

Se întâlnesc frecvent trei sisteme de operare: Android TV, Tizen OS și WebOS. Cu toate acestea, Android TV este în frunte datorită numărului său vast de aplicații. Ultima versiune, Android TV 11, dispune de peste 10 mii de aplicații, iar gama KIVI se bazează pe acest sistem.

  1. Ce trebuie să știm despre hardware?

Când investiți într-un televizor pentru următorii ani, este recomandat să alegeți modele recente cu procesoare de ultimă generație. KIVI, de exemplu, utilizează un chipset cu performanțe cu 30% superioare mediei de pe piață. De asemenea, verificați numărul de porturi pentru a putea conecta diverse dispozitive externe.

Calitatea sunetului - Depinzând de dimensiunea camerei, difuzoarele integrate pot fi suficiente sau, pentru un spațiu mai generos, s-ar putea dori un sistem audio extern.

Așadar, alegerea televizorului potrivit presupune o analiză atentă a nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Televizoarele KIVI oferă o gamă variată de opțiuni și tehnologii care pot satisface cerințele cele mai diverse.

  1. Ce alegeri oferă avantaje suplimentare?

Este convenabil ca televizorul tău Smart să includă din start cât mai multe aplicații localizate. Acest lucru este posibil dacă producătorul este partener oficial al unor giganti precum Google, Netflix etc. Aplicațiile oficiale (nu cele piratate), la fel ca sistemul de operare oficial, funcționează corect, nu se blochează și se actualizează în mod regulat.

În esență, alegerea unui televizor este simplă: trebuie să știi unde îl vei instala și cum îl vei folosi - doar pentru a urmări programe TV sau ca un dispozitiv complet de divertisment, cu jocuri, învățare, dans și muzică. În funcție de scopul gadgetului, alegeți anumite caracteristici și funcții.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în 2016, având sediul european la Budapesta. Activitatea sa principală constă în dezvoltarea și producția de televizoare Smart, distribuite în Europa și Asia. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare este situat în Ucraina și China. Până în prezent, s-au vândut mai mult de 1,5 milioane de dispozitive. KIVI este partener certificat al Google și Netflix.

Articol susținut de KIVI