Digitalizarea accelerată, forțată la început de pandemie, a devenit în ultimii ani un mod de viață. Achizițiile online deschid noi perspective și schimbă iremediabil așteptările oamenilor în ceea ce privește accesul la produse și servicii. Astfel, dacă achizițiile online și căutarea de soluții prin intermediul internetului au devenit normă, căutarea unui „avocat online” devine o extensie naturală a acestui trend.

Bogdan Ilie, avocat și fondator NewLaw.roFoto: NewLaw.ro

În acest context, o echipă de avocați cu experiență au pus bazale platformei NewLaw.ro, prima platformă digitală de colaborare cu o echipă de avocați.

Dacă din punctul de vedere al clienților principale avantaje ale platformei sunt de simplificare a relației avocat-client și eficientizare din punct de vedere timp, disponibilitate și costuri, în ceea ce privește avocații colaboratori, folosirea platformei NewLaw.ro reprezintă pentru aceștia o sursă suplimentară de venituri.

Avocați specializați, mai aproape prin colaborare la distanță

Ideea platformei s-a născut din nevoia eficientizării relației dintre avocat si client, prin facilitarea colaborării la distanță și vine în sprijinul celor care au nevoie de servicii juridice furnizate de avocați specializați și cu experiență, indiferent de localizare.

Din punct de vedere teritorial NewLaw.ro acoperă București, Ilfov, Brașov, Craiova, Timișoara, Oradea, Cluj, Constanța, iar potrivit lui Bogdan Ilie, unul dintre fondatori, în perioada următoare au în plan extinderea și către alte zone cum ar fi Iași, Arad, Maramureș și Hunedoara.

Platforma a fost lansată în luna martie a acestui an de o echipă de avocați cu experiență, care și-au propus ca în primul an de funcționare să aducă împreună peste 100 de avocați la nivel național. Modelul de funcționare a platformei se bazează pe agilitatea și eficiența aduse de colaborarea la distanță.

De ce să te înscrii în platformă, ca avocat-colaborator?

Pentru că îți poți suplimenta veniturile, fără să cauți clienți, iar platforma îți permite să lucrezi eficient inclusiv cu clienți din alte zone geografice. Îți sunt alocate cazuri în funcție de localizare și expertiză, cazuri la care lucrezi îndeaproape cu o echipă de avocați și pentru care primești onorariile stabilite.

Atât pentru clienți, cât și pentru avocați, utilizarea platformei NewLaw.ro este gratuită. Clienții plătesc exclusiv serviciile juridice de care beneficiază, iar avocații colaboratori un procent din onorariul solicitat și achitat de către clienți, care acoperă suportul activ oferit de echipa de avocați parteneră a platformei NewLaw.ro.

Dacă ești avocat și te dorești să te înscrii în platformă, aici găsești toate detaliile necesare.

Dacă ești client și cauți avocat, platforma NewLaw.ro este foarte ușor de folosit și intuitivă. De exemplu, dacă ai nevoie de un avocat în Timișoara, de exemplu, pentru o achiziție imobiliară sau pentru un conflict de muncă, GDPR, analiza unor contracte sau orice altă situație juridică, intri pe platformă, îți prezinți pe scurt situația, selectezi serviciul sau aria de expertiză, județul și orașul. În funcție de criteriile introduse, îți este repartizat un avocat specializatși cu experiență, conform nevoii sale, în zona geografică de referință.

Articol susținut de NewLaw