Două ambarcaţiuni s-au ciocnit, marţi seară, pe Braţul Sfântu Gheorghe, două persoane fiind rănite şi transportate la spital, iar o a treia este încă dată dispărută.

Delta DunăriiFoto: HotNews.ro/ Ana Tepșanu

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Delta' Tulcea, marţi, în jurul 21:00, dispeceratul ISU-SAJ a fost anunţat prin 112 de un bărbat că el şi o altă persoană aflată într-o ambarcaţiune au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident naval pe Braţul Sfântu Gheorghe, în dreptul km 55, zona Dunăvăţu de Sus, iar conducătorul din a doua ambarcaţiune este dispărut.

Un echipaj SMURD şi unul de la Serviciul de Ambulanţă Tulcea s-au deplasat în localitatea Mahmudia, unde au luat contact cu cele două persoane şi le-au acordat îngrijiri medicale. Au fost transportate ulterior la unitatea medicală de urgenţă cu diverse traumatisme. Cele două victime sunt bărbaţi şi au 46, respectiv 32 de ani.

"Autoritatea Navală Română şi un echipaj din cadrul Poliţiei Transporturi s-au deplasat în zona accidentului pentru căutarea conducătorului celei de-a doua ambarcaţiuni, ulterior fiind solicitat şi un echipaj de căutare - salvare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea, deplansându-se la faţa locului un echipaj format din 4 subofiţeri cu o ambarcaţiune SAR-Targa, care au executat căutările sub coordonarea organelor competente. La căutări a participat un echipaj al Poliţiei de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliţia Transporturi şi mai mulţi localnici cu ambarcaţiuni proprii", a transmis sg. maj. Daniel Năstase de la ISU Tulcea.

În urma căutărilor efectuate de pompierii tulceni până la ora retragerii către unitate, au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcaţiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat. (Agerpres)