Un bărbat de 38 de ani, care a lovit o femeie în parcarea de la Mall Băneasa și apoi i-a furat mașina a fost urmărit de polițiști ca-n filme mai bine de 20 de km, fiind oprit după ce s-au tras 14 focuri de armă, dintre care opt în cauciucuri. În momentul în care a fost încătușat, individul repeta numele său și „eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția".

Masini de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​Un bărbat de 38 ani a fost reținut, duminică, după ce a lovit o femeie în parcarea de la Mall Băneasa și apoi i-a furat mașina. A urmat apoi o cursă cu Poliția pe urmele sale pe DN 1, între București și Ploiești. Mai bine de jumătate de oră a gonit până când a fost prins de poliție, potrivit ObservatorNews.

Bărbatul furase autoturismul din parcarea unui mall din nordul Bucureștiului, după ce proprietara mașinii ar fi lăsat-o pornită în timp ce punea ceva în portbagaj. Individul s-a urcat la volan și a lovit-o la picior în timp ce demara. Ulterior, în apropierea unui magazin, a oprit pentru a demonta plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, pe care le-a aruncat.

În imaginile surprinse de un șofer care se afla pe DN1 se vede cum bărbatul întoarce mașina furată și accelerează pe contrasens printre celelalte mașini pentru a scăpa de polițiști.

A fost prins în Ciolpani, după ce poliția a tras 14 focuri de armă în pneuri și caroserie.

A fost scos cu forța din autoturismul pe care îl furase, a fost imobilizat și încătușat.

Întrebat de polițiști de ce a furat mașina, bărbatul repeta numele său și „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția... Respect legea, caracterul trebuie păstrat...”.

Tânărul a fost testat și nu consumase alcool și nici substanțe psihoactive.

Bărbatul a ajuns la Secția 2 Poliție, iar apoi a fost preluat de polițiștii de la Biroul Furturi Auto, unde a fost audiat.

„În urma administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut de către polițiști, pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2023, acesta va fi prezentat instanței de judecată, cu propuneri legale”, mai informează DGPMB.

Poliția Capitalei precizează că în această cauză polițiștii Serviciului Furturi de Autovehicule au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.