Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un cod galben și unul portocaliu, avertizând că aproape jumătate de țară va fi afectată de instabilitate atmosferică și ploi.

Ploaie torentialaFoto: Shutterstock

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil de duminică, ora 13:00, până luni, ora 10:00.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55...70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

Codul portocaliu de averse torențiale este valabil de duminică, ora 15:00, până luni, ora 03:00.

În județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

Prognoza meteo pentru București

Vremea se va menţine călduroasă în Capitală, cu disconfort termic ridicat şi indice temperatură-umezeală (ITU) ce posibil va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, iar vântul va sufla în general moderat, potrivit prognozei speciale emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, de duminică, ora 13:00, până luni, la ora 10:00, temperatura maximă va fi de 33 - 34 de grade, iar cea minimă de 14 - 16 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 - 45 km/h, după-amiaza şi seara).