Două persoane au murit, iar aproximativ 20 de persoane au fost evacuate duminică dimineaţa dintr-un bloc de pe strada Iazului din municipiul Sibiu, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Explozie în SibiuFoto: ISU Sibiu
  • UPDATE 14:15 Noi informații de la ISU Sibiu: „În urma exploziei urmată de incendiu, produsă la un apartament situat la parterul înalt al unui imobil de tipul P+3E, apartamentul în cauză (2 camere, baie, bucătărie şi hol - de aproximativ 50 mp) a fost afectat în totalitate, precum şi bunurile din interiorul acestuia. De asemenea, au fost afectate de explozie şi de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum şi 5 autovehicule parcate. Dintre persoanele evacuate din imobil patru au suferit atacuri de panică, însă nu au necesitat transportul la spital. Două victime, un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 51 de ani, au fost găsite decedate în interiorul apartamentului unde a avut loc explozia”.
  • UPDATE 10:49 „În interiorul apartamentului nu au mai fost identificate victime, la acest moment pompierii lucrează pentru îndepărtarea efectelor negative. De asemena se efectuează cercetări cu privire la posibila cauză a exploziei urmată de incendiu”, conform ISU Sibiu.
  • UPDATE 09:54 Două persoane au decedat în urma exploziei, a anunţat duminică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). "Pompierii au reuşit pătrunderea în apartament. Până la acest moment au fost găsite două victime decedate. În continuare se desfăşoară operaţiuni de căutare-salvare în interiorul apartamentului. Pompierii acţionează la acest moment pentru ventilarea apartamentului, întrucât există degajări dense de fum. Incendiul a fost lichidat", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

„ISU Sibiu intervine de urgenţă pe strada Iazului din municipiul Sibiu, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu la un apartament situat la parterul unui bloc. (...) Până în acest moment au fost evacuate aproximativ 20 persoane, din întregul imobil. La acest moment se încearcă pătrunderea în apartamentul unde a avut loc explozia, întrucât sunt degajări dense de fum", a precizat în primă fază purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.