Coca-Cola HBC România, liderul local al pieței de băuturi, sărbătorește extinderea rețelei de parteneri Caffè Vergnano, care a ajuns la 250 de unități HoReCa în România. Brandul premium, Caffè Vergnano, vine în completarea portofoliului companiei pe segmentul de cafea și a viziunii Coca-Cola HBC de a fi partenerul 24/7 al clienților săi.

Jovan Radosavljevic, Carolina VergnanoFoto: Coca Cola HBC

În februarie 2022, compania anunța intrarea pe piața românească a brandului Caffè Vergnano, una dintre cele mai prestigioase companii de cafea din Italia, în urma finalizării achiziției de către Grupul Coca-Cola HBC a unei participații de 30% în Casa del Caffè Vergnano (Caffè Vergnano) în octombrie 2021.

„După mai bine de un an de la lansarea Caffè Vergnano în România, sărbătorim cu mândrie deja 250 de parteneri HoReCa pe piața locală, cu o creștere rapidă în rândul unităților HoReCa premium care cunosc foarte bine brandul și fiind în top 5 țări Coca-Cola HBC, din punctul de vedere al volumelor vândute. Am stabilit parteneriate solide, având o cafea excelentă, stabilă, care își păstrează calitatea și gustul oferind experiența unui espresso autentic italian, așa cum ne spun frecvent clienții noștri. Acesta este doar începutul, deoarece țintim mult mai sus. Ambiția noastră este să dublăm cifra până la sfârșitul anului 2024. Consumatorii sigur se vor îndrăgosti de gustul inconfundabil al espresso-ului Caffe Vergnano, iar clienții vor beneficia de serviciile potrivite pentru afacerea lor, bazându-se pe tradiția italiană și expertiza Caffè Vergnano combinată cu expertiza Coca-Cola HBC susținută de experții noștri în cafea. declară Mihaela Hoffman, Coffee&Premium Spirits Business Director, Coca-Cola HBC România.

„Suntem încântați să marcăm un start de succes al parteneriatului nostru cu Coca-Cola HBC România. A ajunge la 250 de parteneri Horeca în România reprezintă o recunoaștere a calității, tradiției și valorilor noastre, cât și o confirmare a expertizei și a profesionalismului echipei Coca-Cola HBC. Ne bucurăm să găsim, în rândul partenerilor și al consumatorilor de pe piața locală, pasiunea pentru tradiția cafelei și pentru experiențe autentice. Cu fiecare ceașcă de cafea Caffè Vergnano, ne dorim să aducem Italia mai aproape de inimile consumatorilor din România". declară Carolina Vergnano, CEO of Caffè Vergnano.

Cu ocazia evenimentului dedicat celebrării a 250 de parteneri HoReCa, brandul de cafea premium a prezentat pentru partenerii din România proiectul global de fundraising, Women in Coffee, inițiat în 2018 în colaborare cu International Women’s Coffee Alliance pentru a susține femeile care lucrează în lanțul de producție și distribuție a cafelei. Proiectul pornește de la convingerea că decalajul de gen poate fi redus prin sprijinirea, în viața de zi cu zi, a femeilor care muncesc în industria cafelei, oferindu-le acces la educație și responsabilități sporite pentru a clădi un viitor mai bun, pentru ele și comunitățile din care fac parte. În prezent, proiectul susține inițiative privind cultura și educația, două instrumente esențiale pentru dezvoltarea femeilor.

Caffè Vergnano este una dintre primele afaceri de familie din Italia din segmentul cafelei, care datează din 1882. Calitatea superioară se naște dintr-un proces extraordinar de pregătire: de la alegerea boabelor până la producție. Cafeaua este obținută printr-un proces lent de prăjire, în care boabele sunt prăjite individual, în funcție de prestigioasele regiuni din care provin, pentru a păstra aroma deplină. Și astăzi, Caffè Vergnano urmează metodele tradiționale de preparare, care i-au garantat succesul.

În România, Caffè Vergnano este disponibilă în locații HoReCa partenere Coca-Cola HBC, dar și în retail, oferind consumatorilor posibilitatea de a își prepara acasă un espresso autentic italian. Gama este disponibilă în marile magazine, sub formă de cafea boabe, măcinată și capsule compatibile cu aparatele Nespresso® și Nescafe Dolce Gusto®.

***

Despre Coca-Cola HBC România

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola. Împreună cu clienții noștri, deservim 715 milioane de oameni, acoperind o vastă arie geografică, în 29 de țări și 3 continente. Portofoliul nostru este unul dintre cele mai puternice, complexe și flexibile din industria băuturilor, oferindu-le consumatorilor branduri de prestigiu din categoriile băuturi carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri, cafea și băuturi alcoolice premium. Generăm valoare pentru toți partenerii noștri prin susținerea dezvoltării socio-economice a comunităților unde ne desfășurăm activitatea și credem că a avea un impact pozitiv asupra mediului este vital pentru dezvoltarea viitoare a afacerii.

Coca-Cola HBC a fost confirmată ca fiind cea mai sustenabilă companie de băuturi din lume, conform indicilor de sustenabilitate Dow Jones (DJSI)*.

Lider al industriei locale de băuturi, cu 3 fabrici, în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii, Coca-Cola HBC România este un contributor important la dezvoltarea societății și economiei locale. Echipa Coca-Cola HBC România numără în medie 1.455 de angajați.

Conform studiului „Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România", realizat pe baza datelor financiare din 2021, prezența acestui sistem pe piața locală generează o valoare adăugată de 519 milioane de euro, echivalentul a 0,22% din PIB-ul României. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați https://ro.coca-colahellenic.com/ro/media.

*conform rezultatelor Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, publicate pe 9 decembrie 2022.

Articol susținut de Coca-Cola HBC