Două autocare şi un TIR au fost implicate, vineri dimineaţă, într-un accident rutier produs pe E70, în judeţul Teleorman, fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Accidentul a avut loc între localitățile Bujoreni și Prunaru, potrivit ISU Teleorman.

Accident TeleormanFoto: ISU Teleorman
  • UPDATE 13:06 Potrivit DSU, cinci persoane au fost în total rănite ( 3 adulți și 2 minori), acestea fiind conștiente și transportate la spital.
  • UPDATE 10:15 Patru persoane, printre care şi doi minori, au fost rănite în accident, iar un autobuz şi un autotren au ars, incendiul fiind lichidat, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. „În eveniment au fost 18 persoane implicate, bilanţul victimelor fiind următorul: un minor de 16 ani, cu politraumatisme, preluat de elicopterul SMURD; minor de 15 ani, cu TCC, preluat de o ambulanţă SMURD; un adult de 60 ani, cu traumatism abdominal, preluat de o ambulanţă SMURD; un adult, cu traumatism la membrul inferior stâng, preluat de o ambulanţă SMURD", precizează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.
  • UPDATE 09:07 Ce spune Centrul Infotrafic: „Din cauza unui accident în care au fost implicate trei autovehicule (un ansamblu auto, un autobuz și un microbuz), traficul este oprit pe DN 6 Ghimpați – Alexandria, în zona localității Bujoreni, județul Teleorman. Trei persoane necesită îngrijiri medicale, fiind solicitat sprijinul unui elicopter SMURD. Este în desfășurare intervenția de lichidare a incendiului produs la nivelul autocamionului. Circulația a fost deviată către DJ 503 prin Videle.”

Potrivit informațiilor preliminare în cele două vehicule de transport pasageri se aflau zeci de persoane.

Două elicoptere SMURD au plecat din București spre locul accidentului.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe SAJ. În sprijinul forțelor din teren, a fost solicitat și un elicopter SMURD. Din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe SMURD”, a transmis ISU Teleorman în primă fază.