Bărbatul suspectat că a vândut peste 10.000 de comprimate cu substanţă activă Fentanil, 700 de comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină şi care a fost prins în flagrant a fost reţinut, joi seară, de procurorii DIICOT, potrivit News.ro.

Sigla DIICOTFoto: AGERPRES

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea inculpatului, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc”, a transmis, joi seară, DIICOT.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, joi, trei percheziţii în Bucureşti, în cadrul operaţiunii ”Himera”, într-un dosar de trafic de droguri în care un bărbat este suspectat că a vândut peste 10.000 de comprimate care conţin ca substanţă activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxicodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conţin ca substanţă activă Fentanil şi comprimate de codeină.

Fentanilul şi Oxicodona sunt considerate cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piaţă, având în mod frecvent efect letal.

Conform sursei citate, Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică şi utilizat pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special şi poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripţii medicale întrucât prezintă un risc major de dependenţă.

Oxicodona poate fi întâlnită pe piaţa farmaceutică sub denumirea de ”Oxidolor”, ”Oxycontin” ori ”Oxycodonă”, substanţa activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă care figurează în tabelul anexă nr. II al Legii 143/2000.

Bărbatul a fost prins în flagrant având la el zeci de cutii cu comprimate care conţin Fentanil.