În zilele de 16 și 17 septembrie 2023, a avut loc cea de-a treia ediție a Festivalului Vinului Moldovei, pe șoseaua Kiseleff. Aproximativ 60.000 de oameni au trecut pragul evenimentului, explorând aroma și esența vinurilor autentice moldovenești. Intrarea la festival a fost liberă, dar pentru cei interesați de degustări, organizatorii au pus la dispoziție două pachete: standard și VIP. Cel standard a inclus 10 degustări, în timp ce pachetul VIP a inclus 10 degustări și acces la zona VIP a festivalului.

Festivalul Vinului MoldoveiFoto: Festivalul Vinului Moldovei

Selecție vastă de vinuri și de preparate culinare

Cunoscut ca un eveniment cu tradiție dedicat vinului, muzicii și culturii Republicii Moldova, ediția din acest an a oferit un program extins, cu diverse activități, de la degustări de vinuri de la crame renumite, până la concerte și ateliere pentru copii și părinți. Organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului și Wine of Moldova, festivalul a prezentat o colecție impresionantă de vinuri, de la 44 de crame prestigioase și producători locali. Dincolo de povestea vinurilor, 16 food truck-uri au adus un mix de preparate tradiționale moldovenești și delicatese internaționale

„Festivalul Vinului Moldovei este rezultatul pasiunii noastre pentru vinuri de excepție. Mulțumim Bucureștiului pentru că ne-a îmbrățișat cu căldură și ne-a oferit confirmarea că vinurile noastre, munca vinificatorilor și viticultorilor, cultura și tradițiile sunt foarte apreciate”, a declarat Elizaveta Breahnă, Director Interimar, Oficiul Național al Viei și Vinului.

O experiență unică în inima Bucureștiului

Pe suprafața amenajată de 8.000 mp, participanții au avut ocazia să exploreze standuri tematice dedicate tradițiilor Republicii Moldova, zone de relaxare și zone interactive. Sesiunile culinare demo și masterclass-urile live de degustare, au oferit oportunitatea de a acumula cunoștințe direct de la experții în domeniu. Multe familii au participat la eveniment, beneficiind de numeroasele activități dedicate pentru copii și părinți, transformând festivalul într-o experiență completă pentru toate vârstele.

Muzica și vinul: armonie senzorială

Atmosfera festivalului a fost completată de artiști de top precum Irina Rimes, The Motans, The Mono Jacks, Laura Gherescu și Trupa lui Smoothie, care au oferit momente memorabile.

Pentru mai multe informații și imagini de la eveniment, accesați www.vinulmoldoveifest.ro.

Articol susținut de Festivalul Vinului Moldovei