Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Argeş, angajat ca poliţist la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, a fost prins în timp ce conducea o motocicletă pe drumul naţional DN 15D, aflându-se sub influenţa a două tipuri de droguri.

DroguriFoto: Sebastian L | Dreamstime.com

Incidentul s-a petrecut luni, în comuna Ştefan cel Mare, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării șoferilor aflați sub influenţa drogurilor, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă înmatriculată provizoriu în Bucureşti.

  • „În urma testării cu aparatul drugtest, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive.
  • Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost dus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.
  • În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând să fie făcute cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, precizează IPJ Vaslui într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au declarat pentru Agerpres că în paralel cu cercetările desfăşurate în cadrul dosarului penal, poliţistul este cercetat disciplinar, „urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale”. (Foto: Dreamstime.com)