Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, care, drogat fiind, a ucis doi tineri la 2 Mai, a fost protagonistul unui nou gest sfidător - a mers marți la poliție în echipament de jogging, alergând printre jurnaliști atât când a intrat, cât și când a ieșit din sediu.

Mihai PascuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Pascu se află sub control judiciar și, conform procedurii, trebuie să se prezinte la Poliție în fiecare săptămână.

Marți, el a mers la secția de poliție îmbrăcat în pantaloni scurți și cu un hanorac, intrând și ieșind din sediu alergând. Așteptat acolo de jurnaliști, Mihai Pascu a ieșit de la poliție alergând, el fugind printre mașinile parcate.

(De la minutul 24)

Săptămâna trecută, când a fost audiat la DIICOT alături de fiul său și de fosta soție, Mihai Pascu a fost fotografiat pe holul instituției așteptând, râzând, pe scaun.

Mihai Pascu a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce la percheziţiile făcute la locuinţa sa a fost găsită muniţie deţinută ilegal. El a plecat de la sediul DIICOT nervos, s-a urcat pe un scuter și a plecat în viteză, intrând în grupul de jurnaliști care îl așteptau pentru a-i lua declarații.

Ulterior, Poliția Capitalei a anunțat că Mihai Pascu este cercetat și pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În timp ce tatăl lui Vlad Pascu este cercetat sub control judiciar, Miruna Pascu, mama băiatului de 19 ani a fost arestată preventiv, în 15 septembrie, fiind acuzată de către procurori că ar fi amenințat o tânără din anturajul fiului său că va face publice date compromițătoare despre ea dacă îl va denunța pe acesta.

Adrian Nedea, avocatul Mirunei Pascu, a spus că aceasta a contestat deja decizia de arestare preventivă.

„Vlad Pascu este în arest, tatăl lui este sub control judiciar, mama lui este arestată preventiv. Este o situație dramatică pentru toată familia (...) Părinții sunt divorțați, mai au un copil minor singur acasă”, a spus avocatul Mirunei Pascu.

De asemenea, magistrații Tribunalului București au emis mandate de arestare preventivă și pentru cei trei tineri care îl aprovizionau cu droguri pe Vlad Pascu. Este vorba despre Tudor Duma, suspectat că îi furniza droguri lui Vlad Pascu şi cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri, precum și despre Ștefan Ciprian și Costin Antonio Constantin.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

În 14 septembrie, el a fost audiat la DIICOT alături de părinții săi, dar și împreună cu mai mulți tineri din anturajul său, după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziții în acest dosar.

DIICOT a anunțat, după audieri, că Vlad Pascu a fost pus sub urmărire penală pentru alte trei infracțiuni noi - deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri: „S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”.

Accidentul din 18 august a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori - cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care a ucis doi studenți.