Când a dat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), din cadrul Universității din București, Elena credea că jurnaliștii sunt bine plătiți, iar oportunitățile de a cunoaște oameni sunt peste tot. „Îmi imaginam că o să venim la facultate și că o să ne învețe, o să vorbim ca prezentatorii de la știri pe prompter, că mergem să vedem studiouri de televiziune, să cunoaștem oamenii de pe acolo”, spune ea. „Nu a fost deloc așa”.

O mașină părăsește garajul lui Liviu Dragnea, după ce Înalta Curte l-a condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare, pe 27 mai 2019Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primul job plătit a fost de fapt un internship, pe care Elena (îi folosim prenumele, pentru că nu vrea să intre în conflict cu foștii angajatori) l-a început în toamna lui 2020, odată cu facultatea, la un site de știri proaspăt deschis. Echipa era tânără și nu toți aveau studii în jurnalism, iar redactorul-șef nu le explica lucruri și îi trata nepotrivit, spune Elena.

„M-am dus cu o știre la el – bineînțeles că nu știam s-o scriu – și s-a uitat așa la mine și a zis: «tu vii cu mizeria asta la mine, tu mă iei de prost?!». Și a început să urle la mine și să mă facă în toate alea”.

Elena a rămas doar o săptămână în internshipul care era plătit cu 1.000 de lei pe lună, pe contract de muncă și despre care își amintește că era part-time.

Citește mai mult pe Panorama.ro