Sindicalistii de la CFR si reprezentantii Ministerului Transporturilor au ajuns, astazi, la un acord. Angajatii CFR renunta la mitingul pe care il anuntasera pentru maine in capitala, dar si la declansarea grevei generale, anunta televiziunile de stiri.

Sindicalistii au obtinut o majorare salariala de 12-13 procente, asa cum solicitasera. Majorarea ar urma sa fie acordata in 2 transe si sa fie simtita la salarii inca din luna aprilie.

Sindicalistii s-au razgandit, saptamana trecuta, in privinta majorarilor salariale solicitate. Ei au renuntat sa mai ceara o crestere de 18% la salarii, spunand ca s-ar multumi si cu o crestere de 12-13%.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat ca a avut discutii cu reprezentantii Ministerului Finantelor pentru a se asigura ca aceasta majorare salariala va putea fi acoperita.

El a precizat ca nu se vor face nici disponibilizari la CFR, ci vor fi inghetate angajarile, iar numarul angajatilor va fi redus pe cale naturala, prin pensionari sau plecari voluntare.El a adaugat ca exista si un plan de reducere a curselor CFR care se dovedesc nerentabile.

Ludovic Orban a tinut sa precizeze ca nici apropierea summit-ului NATO si nici candidatura sa la Primaria Capitalei nu au reprezentat elemente de presiune in vederea ajungerii la un acord cu sindicalistii de la CFR.

La randul sau, presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat ca sindicalistii nu sunt pe deplin multumiti de oferta ministerului, dar spune ca aceasta a fost acceptata datorita faptului ca, pe langa oferta privind majorarile salariale, acordul prevede si imbunatatiri ale transportului feroviar.