Defibrilatorul gratuit amplasat în Livada Poștei, din Brașov, care a fost furat în urmă cu două săptămâni, a fost găsit de polițiștii brașoveni. Hoțul voia să îl vândă cu 100 de euro, se arată înt-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, citat de Agerpres.

Masini de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Polițiștii au fost ajutați de două persoane pentru a-l găsi pe cel care furase aparatul medical.

„În cadrul activităţilor de cercetare penală şi investigaţii relativ la comiterea infracţiunii de furt al unui defibrilator portabil din zona Livada Poştei, din municipiul Braşov, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov - Secţia 1 Poliţie, cu sprijinul a doi cetăţeni, au stabilit datele necesare care au condus la identificarea dispozitivului medical în cauză. Poliţiştii au descoperit şi ridicat defibrilatorul din posesia unei persoane care voia să-l tranzacţioneze cu suma de 100 de euro", au precizat, miercuri, reprezentanţii IPJ Braşov, conform Agerpres.

Ulterior, defibrilatorul a fost predat de către polițiști primăriei Brașov, pentru a fi folosit în continuare pentru urgențele medicale.

„Cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor bănuite, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov”, au mai transmis polițiștii brașoveni.

Dispozitivul medical costă în jur de 11.000 de lei și, potrivit normelor europene, ar trebui să existe cel puțin un astfel de aparat la 10.000 de oameni.

Defibrilatorul a fost montat în Brașov de către o asociație fondată de mai mulți doctori, denumită „Caravana cu medici”.

Citește și: