​Jandarmeria Capitalei a reacționat, marți, după ce ultrașii au afișat mesajul „Kosovo e Serbia” pe Arena Națională în cadrul meciului dintre naționala României și Kosovo, forțând oprirea temporară a meciului, spunând că răspunderea este a organizatorului. Totodată, aceasta a anunţat că se fac verificări pentru stabilirea identităţii persoanelor care au comis faptele antisociale.

Un banner cu Kosovo e Serbia, mesaj interzis de UEFA, a aparut pe Arena NationalaFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia
  • "Subliniem faptul că, potrivit prevederilor art. 10, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv", a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

Marţi seara, conform sursei citate, pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, mai mulţi membri ai unei facţiuni autointitulate de tip "ultras" au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeţilor, au afişat un banner cu mesajul "Kosovo je Serbija" şi au scandat acelaşi mesaj.

  • "În urma acestor acţiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecinţă. Reprezentanţii autorităţilor implicate în organizarea şi gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuţii cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acţiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiţia ca aceste comportamente ilicite să înceteze. În cazul în care suporterii vor refuza să se conformeze celor menţionate, arbitrii vor decide asupra desfăşurării partidei de fotbal, existând riscul pierderii acesteia la masa verde", informează Jandarmeria Capitalei.

Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo, întrerupt în min. 18, la scorul de 0 - 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, s-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul.

Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner ''Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia'', la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii.

De asemenea, s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat.

Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute.

UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ''suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor''.

Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire.