Cainii vagabonzi de pe traseul summit-ului NATO - adica zona aeroporturilor Otopeni si Baneasa si bulevardele aflate pe traseul invitatilor summit-ului, au fost ridicati de hingheri. Autoritatile anunta insa ca, in aceasta perioada, nu vor putea raspunde si la solicitarile cetatenilor privind ridicarea cainilor fara stapan, pentru ca hingherii vor fi in alerta maxima in zonele unde sunt cazati participantii la summit.

Maidanezii ridicati in ultimele doua saptamani au fost inghesuiti in adaposturile municipalitatii. "Nu sunt suficiente locuri in care sa-i tinem, asa ca am fost obligati sa-i inghesuim, mai ales ca legea nu permite eutanasierea animalelor decat in conditii speciale", a precizat Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor, citata de Realitatea Tv.

Municipalitatea nu poate estima cati caini au fost dusi in adaposturi si nici cati au ramas pe strazile Capitalei. "Daca ar exista o lege care sa prevada dotarea cainilor cu cipuri, i-am putea monitoriza si am sti numarul lor", a aratat Simona Panaitescu.

Fundatia Vier Pfoten sustine ca in Bucuresti s-ar afla aproximativ 30.000 de caini fara stapan, concentrati in special in zona pietelor si a aglomerarilor de blocuri din cartiere.