Un tânăr de 20 de ani a murit după ce a intrat cu motocicleta într-un autoturism, în accident - produs în Satu Mare - pierzându-și viața și o fată de 18 ani. Conform presei locale, în rucsacul motociclistului a fost găsită o cantitate semnificativă de metamfetamine și cannabis, situația fiind semnalată și de Sindicatul Europol.

Accident de motocicletăFoto: Karsten Schmalz / imago stock&people / Profimedia

Conform Poliției Județene Sau Mare, accidentul a avut loc sâmbătă, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Satu Mare, unde un tânăr în vârstă de 20 de ani a intrat cu motocicleta în spatele unui autoturism care circula regulamentar în aceeași direcție.

În urma accidentului, tânărul de 20 de ani și o fată de 18 ani, pasageră pe motocicletă, au fost grav răniți.

„Ambilor conducători li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii”, mai preciza Poliția Județeană Satu Mare, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Duminică, tânărul de 20 de ani a murit la spital. De asemenea, luni dimineață a murit și fata de 18 ani care se afla cu el pe motocicletă.

Conform informațiilor PresaSM, motociclistul avea în rucsac cantitatea de 450 de grame de metamfetamină și cannabis, existând suspiciunea că ar fi fost cărăuș și că ar fi transportat substanțele stupefiante la solicitarea unor persoane rămase încă necunoscute.

Situația a fost semnalată pe Facebook și de Sindicatul Europol:

  • „Tânărul nu numai că avea în rucsacul pe care îl transporta o cantitate semnificativă de metamfetamine și cannabis, dar cel mai probabil se și afla sub influența unor substanțe interzise.
  • Iar în timp ce toți guvernanții ne spun că susțin lupta împotriva traficului de droguri, noi vă informăm că la nivelul Biroului Rutier Satu Mare, adică într-un municipiu reședință de județ, nu există niciun aparat de tip drug test pe care polițiștii rutieri să îl folosească”.

Contactat de HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Satu Mare, comisar Alina Candrea Tinca, a spus că, într-adevăr, Biroul Rutier Satu Mare nu are niciun aparat drug-test, însă două astfel de aparate există la IPJ, iar acesta „le poate pune la dispozitie oricărui polițist din inspectorat”.