Circulatia vehiculelor de mari dimensiuni si a celor care transporta marfuri periculoase va fi interzisa in perioada summit-ului NATO pe mai multe sectoare de drum din judetul Ilfov pentru fluidizarea traficului si limitarea intensitatii acestuia, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor. Restrictiile de circulatie sunt valabile in perioada 30 martie - 5 aprilie.

Categoriile de vehicule carora le va fi interzisa circulatia pe sectoarele de drum respective sunt vehiculele cu depasiri ale limitelor maxime admise de mase sau dimensiuni si vehiculele care transporta marfuri periculoase si vehiculele goale necuratate care au transportat marfuri periculoase.

In comunicatul MT, se mai arata ca sunt exceptate de la aceste restrictii vehiculele care transporta benzina, motorina, kerosen sau gaz petrolier, vehiculele care transporta gaze medicinale la unitatile medicale si vehiculele goale si necuratate care au transportat astfel de marfuri. Acestea pot circula in perioada restrictionata in intervalul orar 22:00 – 06:00, numai insotite de echipaje ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.