Autorităţile au decis, sâmbătă seară, izolarea unei zone de pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 din București, după ce au fost semnalate scurgeri de gaze la o staţie GPL care, conform prefectului, era închisă în urma unui control făcut în urmă cu trei zile. ISU a anunțat că au fost evacuate zeci de persoane, inclusiv oamenii care se aflau într-o sală de sport din apropiere unde se desfăşura un meci de handbal.

Scurgeri semnalate la o statie GPL din CapitalaFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Intervenția are loc la o stație GPL de pe bulevardul Energeticienilor din București, în urma unor apeluri la 112 prin care fusese anunțat miros de gaz.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a spus că „pericolul a fost neutralizat, iar scurgerea a fost oprită”.

„Au existat scurgeri de la o supapă de supraplin. Stația GPL fusese închisă în urmă cu trei zile, nu funcționa. La această oră, scurgerea este oprită, o parte din echipajele de pompieri s-au retras”, a explicat prefectul, la Digi 24.

Colonelul Alexandru Precup, inspectorul şef ISU Bucureşti, a declarat că la faţa locului au ajuns 5 autospeciale cu apă şi spumă, precum şi un echipaj de prim-ajutor şi o autospecială. „În prima fază, am făcut un dispozitiv de perdea de apă peste respectiva butelie de GPL, după care, împreună cu reprezentantul operatorului economic, s-a montat urgent o supapă de siguranţă şi în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă”, a precizat reprezentantul ISU, conform News.ro.

El a precizat că au fost evacuate persoanele aflate într-o sală de sport aflată în proximitatea staţiei GPL, unde se desfăşura un meci de handbal şi 50 de persoane din zonă.

„Nu mai există niciun pericol, încercăm acum să vină o autocisternă să facă tranzvazarea gazului”, a mai spus șeful ISU București-Ilfov, el adăugând că pompierii vor rămâne în zonă.

ISU Bucureşti Ilfov a precizat că se va menţine perimetrul de siguranţă stabilit pe raza de 100 de metri până la mutarea încărcăturii de gaz.