Un incendiu puternic a izbucnit marți seară în zona retrocedată din Parcul IOR din București, iar pompierii interveneau la fața locului pentru a stinge flăcările.

Interventie pompieriFoto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Flăcările au izbucnit în jurul orei 22.00 și sunt în apropierea magazinului Titan, în zona care a fost retrocedată. Conform ISU, acestea se manifestă pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

  • "Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment, incendiul este localizat. Nu sunt victime", arată comunicatul ISU, potrivit EuroNews.

Nu este prima oară când un asemenea incendiu are loc în zona retrocedată a parcului.

De la începutul anului, zeci de arbori de pe bucata retrocedată din parcul IOR, aproape 11 ha, au fost tăiați. S-au tăiat așa de mulți copaci încât din parc se văd blocurile de pe bd. Nicolae Grigorescu, deși înainte era „pădure” acolo.

Reamintim că cele 11 hectare de spațiu verde au fost retrocedate în 2007, iar anul trecut, proprietarii sau chiriașii au anunțat că doresc să construiască acolo un parc de distracții.