Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că în perioada următoare se va face o evaluare a necesarului de resurse la Casele de Pensii, inclusiv resursa umană, pentru că îşi doreşte îmbunătăţirea activităţii instituţiei, relatează News.ro.

Simona Bucura-OprescuFoto: Inquam Photos / George Călin

Potrivit Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Casa de Pensii este una dintre cele mai importante şi mai accesate instituţii din România.

„Casele teritoriale de Pensii gestionează circa 10.000.000 de beneficiari. Vom face în perioada următoare o evaluare a necesarului de resurse, inclusiv cea umană, deoarece îmi doresc îmbunătăţirea activităţii Casei de Pensii, la fel ca şi a celorlalte instituţii ale Ministerului Muncii. Acest lucru este cu atât mai important cu cât pensiile reprezintă un punct esenţial în PNRR şi lucrăm la o reformă a sistemului de pensii pentru a putea atrage fondurile europene pe care România le merită”, a afirmat ministrul Simona Bucura-Oprescu, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu directorii caselor teritoriale de pensii şi cu conducerea naţională a Casei de Pensii.