Traficul prin Vama Giurgiu a fost blocat miercuri dimineaţă, din cauza unui accident pe partea bulgară a frontierei, conform News.ro. S-au format cozi uriașe de mașini, șoferii așteptând cinci ore să poată trece granița.

Vama Giurgiu - Ruse / Taxa de trecere podFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, la Giurgiu timpul de aşteptare a fost de cinci ore, iar la Zimnicea, indicat ca rută alternativă, este de două ore.

Traficul la Giurgiu a fost oprit, podul care face legătura între România şi Bulgaria fiind blocat. ”Un ansamblu rutier a lovit parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri de deplasare”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Conform acestora, începând cu ora 10.00, traficul pe Podul Prieteniei din P.T.F. Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră. V

”Vehiculele de mici dimensiuni vor circula alternativ, din ambele sensuri: pe cel de intrare, apoi pe ieşire din România. Traficul se desfăşoară, în continuare cu greutate şi recomandăm persoanelor care intenţionează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite P.T.F. Giurgiu şi să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim international cu ţara vecină”, a transmis Poliţia de Frontieră.