Anual, în județul Constanța sunt răniți aproape 1400 de oameni în accidente rutiere, iar la fiecare 5 zile un om moare acolo ca urmare a unui accident rutier, arată datele transmise la solicitarea HotNews de Statistică.

PolițistFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

De asemenea, luna august este luna din an cu cele mai multe accidente, mai ales că este perioada concediilor, când cei mai mulți se urcă la volan și pleacă la mare sau la munte.

De asemenea, aproape un sfert dintre accidentele produse în 2022 au fost între o mașină și un pieton și au avut loc în interiorul unei localități.

În cursul anului 2022 s-au înregistrat 28.010 accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 36.218 persoane accidentate, din care 4,5% persoane accidentate mortal, mai arată INS

Faţă de anul 2021, au fost ȋnregistrate cu 146 mai puţine persoane accidentate mortal (scădere cu 8,2%), iar numărul persoanelor rănite a crescut cu 4,1% şi cel al accidentelor de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale cu 4,5%.

Cea mai mare creştere, respectiv cu 10,2%, s-a înregistrat la numărul accidentelor în care este implicat un singur vehicul.

Din accidentele mortale de anul trecut dintre o mașină și un pieton, în aproape 1200 de cazuri vina a aparținut unui șofer băut.

Din cei 3305 pietoni şi conducători de vehicule rutiere aflaţi sub influenţa alcoolului care au fost implicaţi în accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, 1182, respectiv 36% au fost șoferi și 64% au fost pietoni

După condiţiile de luminozitate, 73,0% din numărul total de accidente au avut loc în timpul zilei şi după starea carosabilului, 87,0% din accidente au avut loc pe carosabil uscat