Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a reacţionat după ce tatăl fetei care a murit în accidentul de sâmbătă dimineaţă, de la 2 Mai, a declarat că nu a fost anunţat de poliţie despre ce s-a întâmplat cu copilul său şi a transmis că verişorul fetei a vorbit la telefon cu mama tinerei decedate, în prezenţa unui ofiţer de poliţie rutieră. De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că nu au fost găsite nici datele de contact ale familiei tânărului care a murit în acelaşi accident de poliţiştii aflaţi la evenimentul rutier şi a fost solicitat sprijinul poliţiştilor de la IPJ Ilfov, care au anunţat-o, după finalizarea cercetării la faţa locului.

Polițist de la investigații criminaleFoto: Shutterstock

„În timpul cercetării la faţa locului, colegii noştri au relaţionat cu persoanele prezente, care puteau oferi informaţii despre eveniment. Unul dintre cei prezenţi în grupul care a fost accidentat a afirmat că este verişorul numitei D.R.M., mamele lor fiind surori şi că a informat-o deja pe mama lui despre ce s-a întâmplat.

Ulterior, la ora 06:15, în prezenţa unui ofiţer de poliţie rutieră, numitul N.I.A., a sunat-o şi pe mama verişoarei lui (fetei care şi-a pierdut viaţa), căreia i-a spus ce s-a întâmplat cu fata ei în acea dimineaţă, în urma accidentului rutier”, a precizat IPJ Constanţa.

De asemenea, Poliţia Judeţeană a mai transmis că nici datele de contact ale familiei celeilalte victime din accident nu au fost găsite de poliţiştii prezenţi la locul accidentului.

„Din păcate, datele de contact ale familiei numitului O.A.S. colegii noştri nu le-au obţinut, la faţa locului. De asemenea, nici în bazele de date nu au fost găsite numerele de telefon ale familei acestuia. Astfel, după finalizarea cercetării la faţa locului, a fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Ilfov, care au anunţat familia victimei. Transmitem condoleanţe familiilor îndoliate şi le asigurăm că desfăşurăm toate activităţile, în vederea administrării probatoriului, necesar dispunerii măsurilor legale”, a explicat IPJ Constanţa.

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei moarte în accidentul rutier, a declarat jurnaliştilor că nu a fost anunţat de poliţişti despre acest accident rutier.

„Mulţumim Poliţiei Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună, fata dumneavoastră a păţit ceva. De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. Aseară m-am apucat să caut eu, numere de telefon, pe internet, la Mangalia, de la Mangalia vă fac la… Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie , doar cu speritura. Ieri dimineaţă am intrat în Bucureşti, veneam de la serviciu”, a mai afirmat tatăl tinerei.

Şoferul în vârstă de 19 ani a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, de Judecătoria Mangalia. Decizia nu este definitivă. (news.ro)