Tânărul de 19 ani care a omorât doi oameni după ce a intrat cu mașina într-un grup de 8 persoane este din București și a postat în trecut pe rețelele de socializare fotografii cu teancuri de bani, ceasuri de lux și mașini puternice. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, a decis Judecătoria Mangalia. Decizia nu este definitivă.

bani-euro-Foto: Dreamstime

Tânărul care a provocat accidentul din localitatea 2 Ma este Vlad Pascu, potrivit Digi FM.

El provine dintr-o familie cu posibilități financiare iar tatăl lui este pasionat de mașini. Mama sa are afaceri în domeniul imobiliar, notează Fanatik.

Tânărul s-a lăudat în repetate rânduri pe Instagram cu averea familiei, postând fotografii cu teancu de bani, mașini scumpe și ceasuri de zeci de mii de euro.

Într-una din pozele afișate apare cu un tricou pe care scrie „Drugs are my life” (Drogurile sunt viața mea).

Arestat pentru 30 de zile

Judecătoria Mangalia a decis să admită propunerea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul tânărului de 19 ani. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Constanţa, notează news.ro.

El a fost scos din sediul Judecătoriei Mangalia şi va fi dus în arestul IPJ Constanţa.

Tânărul aflat la volanul maşinii, care sâmbătă dimineaţa a accidentat un grup de opt turişti în staţiunea 2 Mai, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca, duminică, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală.

Poliţiştii rutieri din Constanţa l-au reţinut pentru 24 de ore pe tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi. El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Acesta este bănuit că, la data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39, în apropierea localităţii Vama Veche şi ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă”, a mai transmis IPJ Constanţa.

Tânărul şofer este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Imediat după accident, şoferul a fugit, fiind găsit în Vama Veche.

Testele rapide făcute pentru detectarea substanţelor stupefiante au arătat că el consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină. În accident, o tânăra de 20 de ani şi un tânăr de 20 de ani au murit pe loc, iar alţi trei tineri, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste de 19 şi 20 de ani, au fost răniţi.

(sursă foto Dreamstime)