Tânărul de 19 ani care a intrat în plin cu mașina într-un grup de 8 persoane, omorând două pe loc și rănind alte 3, nici nu știa că a produs un accident extrem de grav.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Băiatul, care ar proveni dintr-o familie înstărită din București, a declarat în fața anchetatorilor că a fugit de la locul accidentului pentru că avea impresia că a lovit un animal, relateazp Observator News.

Tânărul de 19 ani abia și-a luat carnetul de conducere, de doar trei luni.

După ce a intrat puternic cu mașina în grupul de 8 tineri care se aflau pe DN 39, la ieșirea din localitatea 2 Mai, a fost prins la scurt timp în Vama Veche. Taximeștrii au sesizat că autorismul pe care îl conducea era serios lovită și au sunat la 112.

Chiar dacă mașina Marcedes decapotabilă pe care o conducea era serios avariată, cu geamul spart și caroseria îndoită, a susținut în fața polițiștilor că nu el este autorul accidentului.

El a insistat că a dat peste o pasăre mare sau o vacă.

Mașina a cărei valoare de piaţă este estimată la 50.000 de euro nu avea RCA.

În urma accidentului cumplit, două persoane au murit, o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani, și alte trei au ajuns la spital.

Tinerii loviți se întorceau din Vama Veche

Cei opt tineri în care șoferul a intrat cu mașina erau din București și Brașov şi se întorceau unde erau cazați în staţiunea 2 Mai, după o noapte de distracție în Vama Veche.

Mai aveau doar câteva sute de metri când tânărul drogat a intrat în ei, potrivit Fanatik.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică va fi propus pentru arestare preventivă. El ar fi fost depistat cu un cocktail de droguri: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Șoferul a fost dus la Spitalul din Mangalia pentru prelevarea probelor biologice.

Tânărului șofer i s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dacă analizele vor arăta că a consumat într-adevăr droguri, tânărul va face închisoare, potrivit legii Anastasia care a fost promulgată în luna iulie, prin care sunt pedepsiți șoferii beți, drogați sau fără permis care au provocat accidente mortale.

Fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc a inițiat legea după ce o fetiță pe nume Anastasia a fost spulberată chiar în fața casei de o femeie fără permis.