În locul amenajat pentru a fi primiți sau transferați pacienți în stare gravă, autoritățile din Târgu Jiu au decis să organizeze Festivalul berii. Este vorba despre heliportul unde aterizează elicopterele SMURD pentru cazurile urgente.

Elicopter SMURDFoto: Bogdanel Vacarciuc | Dreamstime.com

Tarabe cu mici și bere, tiribombe, trambuline, vată pe băț sau hamsii. Toate acestea se găsesc acum pe heliport, unde a fost instalată și o scenă pentru ca artiștii să cânte la Festivalul Berii de la Târgu Jiu, relatează Observator News.

Elicopterele SMURD sunt redirecționate acum spre stadion, unde se joacă meciuri, pentru a prelua persoanele aflate în stare gravă.

Autoritățile locale spun că este ultimul an în care se va organiza festivLaul pe heliport. Oficialii sunt criticați de localnici și de turiști pentru decizia de a reloca temporar heliportul.

„Începând de anul viitor, evenimentele se vor muta în noul parc de 12,5 hectare din zona Narciselor. Acolo avem un contract care se apropie de finalizare”, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Comercianții de la Festivalul Berii au fost verificați de comisarii pentru Protecția Consumatorilor Gorj care au găsit produse expirate, potrivit Gazeta de Sud.

Controlul va continua pe parcursul întregului eveniment. (sursă foto Dreamstime)