Premierul Marcel Ciolacu le cere forțelor de ordine să aibă „toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri” care fac scandal şi „confundă plajele cu maidanul”.

Mai multe persoane fac baie în marea agitată chiar dacă steagul roșu este arboratFoto: AGERPRES
  • „Pentru că începe weekendul şi probabil că staţiunile de pe litoral vor fi pline de turişti, vreau să fac un apel către forţele de ordine să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege şi ordine.
  • Trebuie toleranţă zero faţă de toţi aşa-zişii bombardieri care fac scandal şi confundă plajele şi drepturile cetăţeneşti cu maidanul în România. Poliţiştii şi jandarmii au toată susţinerea mea, a întregului guvern şi a tuturor oamenilor de bun simţ din această ţară”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul ședinței de guvern.

Reamintim că în ultima săptămână pe litoral au fost mai multe scandaluri între turiști și salvamari sau jandarmi și polițiști. O astfel de încăierare a avut loc la Costinești, unde doi tineri au fost bătuţi de şase bărbaţi necunoscuți, iar după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între turiști, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă.

În imaginile apărute în spațiul public se vede cum după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între agresori, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă. De asemenea, în imagini se vede cum un jandarm lovește cu pumnii un turist.

La Eforie Nord, mai mulți turiști s-au luat la bătaie cu salvamarii, pe plajă, după ce li s-a atras atenția să nu intre în mare din cauza pericolului de înec.

Reamintim că în ultimele zile șase persoane au murit înecate în stațiuni de pe litoralul românesc, unde salvamarii au arborat steagul roșu și galben.