Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat joi o hotărâre prin care solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea declanşării procedurii de expropriere în vederea amenajării Parcului Grozăveşti, anunță Agerpres.

Parcul GrozăveștiFoto: Hotnews

Este vorba despre imobile proprietate privată situate în Bulevardul Doina Cornea (fost Vasile Milea) nr. 5D (în suprafaţă de 30.000 metri pătraţi), nr. 5E (în suprafaţă de 4.604 metri pătraţi) şi nr. 5F (în suprafaţă de 8.066 mp).

După finalizarea procedurilor de transfer al dreptului de proprietate, imobilele expropriate urmează să fie transmise în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6 în vederea realizării proiectului „Conservarea şi regenerarea patrimoniului natural al Parcului Grozăveşti în limitele cuprinse în PUG 2000”.

În raportul de specialitate se reaminteşte că pe 30 martie CGMB a adoptat o hotărâre prin care a cerut Guvernului transmiterea imobilului în suprafaţă de 11.382 mp situat în Bulevardul Doina Cornea nr. 5G din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti în vederea realizării unui parc.

Pentru realizarea Parcului Grozăveşti este necesară exproprierea imobilelor proprietate privată situate la numerele 5D, 5E şi 5F, se explică în document.