Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îi răspunde premierului Marcel Ciolacu, care l-a acuzat că „a condamnat sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece”: „Nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să fie la fel de vehement când domnul Oprescu nu plătea subvenţia, în sensul cel mai propriu, sau când doamna Firea ducea RADET-ul în faliment, din nou, în sensul cel mai propriu”.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Este exact declaraţie tipic politicianistă, populistă, adică iei un fapt real şi îl scoţi din context şi spui că asta este permanent.
  • Nu vorbeşte nici de faptul că am plătit pe termie de trei ori mai mult decât media ultimilor zece ani, nici de faptul că, în sfârşit, pierdem mai puţin, după ce zece ani am pierdut, din an în an, tot mai mult, nu vorbeşte nici de marile investiţii pe care le-am făcut.
  • Nu l-am văzut pe domnul Ciolacu să fie la fel de vehement când domnul Oprescu nu plătea subvenţia, în sensul cel mai propriu, sau când doamna Firea ducea RADET-ul în faliment, din nou, în sensul cel mai propriu al falimentului.
  • În sfârşit, noi am început să facem acele mari lucrări şi, din păcate, aceste mari lucrări, la un moment dat, costă câteva zile în care oamenii au rămas fără apă caldă. Cam asta este”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri seară, la Digi 24, conform News.ro.

El a spus că nu se pune problema ca apa caldă să fie oprită „luni întregi”, iar dacă nu ar fi fost făcute aceste lucrări acum exista pericolul ca un nod important din rețeaua de termoficare „să crape în această iarnă”.

De la începutul lunii august, jumătate dintre bucureștenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă. Inițial, Termoenergetica a anunțat că problema se rezolvă până în 10-11 august, apoi termenul a fost prelungit până în 20 august.

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan, acuzându-l că de când a preluat mandatul nu a reușit să rezolve problema termoficării și apei calde în București: „Nu reușesc, totuși, să realizez cum este posibil, în aceste condiții, ca, în capitala României, primarul Nicușor Dan să condamne în continuare, și acest an, sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant. Și asta, la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”.