O femilie de români a fost implicată, miercuri, într-un grav accident rutier pe autostrada Salonic - Serres, în urma căruia un bărbat şi o femeie au murit murit, iar cei doi copii ai lor au fost răniți.

Politia din GreciaFoto: Jose Hernandez | Dreamstime.com

Conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Consulatul General al României la Salonic a fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs miercuri, la ieșirea din Salonic către localitatea Liti.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii de români - doi adulți au decedat, iar doi copii au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală.

„Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare”, a transmis MAE.

Sursa citată mai spune că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi copii, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Cea care a semnalat accidentul a fost presa greacă. Potrivit rthess.gr, site-ul unui post de radio din Salonic, primul care a transmis ştirea şi care prezintă şi mai multe fotografii de la faţa locului, un autoturism cu numere de înmatriculare româneşti s-a ciocnit cu un camion la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic - Serres. În urma coliziunii, şoferul străin al autoturismului şi soţia sa, în vârstă de 48 şi 45 de ani, au murit, iar cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 şi 10 ani, au fost răniţi şi sunt spitalizaţi.

Accidentul a provocat un blocaj pe autostradă şi o lungă coadă de maşini, relatează RThess, citat de News.ro.

Site-ul de ştiri al televiziunii ANT1, ant1news.gr, scrie că şoferul camionului a fost arestat, va fi supus unor teste toxicologice, iar un expert a fost desemnat pentru a stabili cauza exactă a accidentului. (Foto: Dreamstime.com)