Lăzile frigorifice au început să fie din ce în ce mai căutate și mai cumpărate, odată ce consumatorul obișnuit a început și el să achiziționeze mai multe produse în același timp. Mai mult, în spațiul românesc, se poate vorbi deja despre o nevoie psihologică de a ști că ai, de a deține lucruri de care să nu ai neapărată nevoie atunci, doar pentru că, la un moment dat, mai târziu, s-ar putea să ai nevoie de ele. Această tendință este, mai degrabă, specifică oamenilor care au trăit în perioada comunistă.

3 motive pentru care lada frigorifică este cel mai bun ajutor pentru gospodine Foto: Unsplash.com

Cu toate acestea, multe dintre obiectele cumpărate se dovedesc a fi utile. Iar lăzile frigorifice reprezintă o parte dintre acestea. Iată, așadar, trei motive pentru care lada frigorifică este cel mai bun ajutor pentru gospodine:

1. Au o capacitate mare. Numai bună de păstrat cam tot ce-ți poți imagina.

Ai găsit, la piață, carne bună de vită sau de oaie, care, culmea!, mai este și la reducere? Nu trebuie să te mai îngrijorezi cu privire la spațiul de depozitare. Și nici să-ți faci inimă rea că ai pierdut o ofertă numai bună. Poți pune, așadar, carnea la păstrare într-un dispozitiv electrocasnic și să o lași acolo fără nicio grijă, la congelat.

Unchiul tău a trecut în vizită și ți-a adus un pește imens pe care el însuși l-a pescuit, dar nu vrei să-l gătești chiar acum și nu-l poți pune nici în frigider? Curăță-l și pune-l la congelat.

Ai cules multe fructe de pădure vara asta și te gândești deja cu jind la cât de mișto ar fi să mănânci o tartă în miez de iarnă, când o să mai găsești fructe doar la supermarket? Pune-le la congelat.

Da, cam orice se poate mânca poate să fie congelat. Chiar și cele patru porții de sarmale din frigder pe care nu le mai atinge nimeni acum.

2. Pentru că le poți lua cu tine. La propriu.

Vrei să faci o escapadă în natură? Dar parcă ai poftă și de un grătar… Ce noroc că știi de locul ăla în care poți să te duci cu carnea ta și să te apuci de treabă. Dar parcă este cam cald afară și ți-e teamă să nu se strice carnea până ajungi acolo. Ce poți să faci în situația asta?

Cel mai simplu, îți cumperi o ladă frigorifică auto. Este atât de mică încât să încapă în mașina ta mică și este suficient de încăpătoare, încât să-ți mențină produsele reci până ai de gând să le folosești. Imaginează-ți doar cât de eficient și de util este acest instrument atunci când pleci la drum să-ți vizitezi rudele, părinții poate sau chiar în vacanță. Bine, în ultimul caz, poate nu vei pleca cu mâncarea după tine, dar ce se poate compara cu o gură de apă rece atunci când afară soarele strălucește inimaginabil de tare?

3. Se curăță ușor.

Una dintre grijile comune ale gospodinelor, atunci când își cumpără „instrumente noi de lucru” este dificultatea cu care acestea se curăță. În ceea ce privește o ladă frigorifică, este bine de știut că, deși produsele sunt așezate pe orizontală, dispozitivul electrocasnic se curăță la fel de ușor ca un frigider sau ca o combină frigorifică.

Dacă în continuare cântărești posibilitatea achiziționării unui astfel de dispozitiv, ține cont și de faptul că poți opta pentru unul care consumă energie electrică în funcție de cât de mult sau de puțin este umplut. Astfel, factura de la sfârșitul lunii nu te va costa mai mult și nici nu te vei necăji pentru că nu ai apucat încă să beneficiezi de toată capacitatea pe care o are acest dispozitiv.

Fii cu ochii în patru pe reduceri și nu mai ezita. Dar ai grijă și la brandul care produce aceste aparate electrocasnice. Dacă dai de unul care ți se pare ciudat, fă un scurt research și informează-te puțin cu privire la anul apariției, materialele folosite și, eventual, caută și părerile altor utilizatori. Abia apoi achiziționează produsul!