Bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani, arestat preventiv pentru agresiune sexuală după ce a recunoscut că fetița de 11 ani se afla în casa lui, a ademenit-o sub pretextul de a face baie cap, potrivit procurorilor.

Abuz copilFoto: susan burrell / Alamy / Alamy / Profimedia

Salvatorul fetei de 11 ani s-a dovedit a fi abuzatorul ei. După ce poliția a cerut ajutorul populației prin mesaj Ro-Alert pentru a găsi minora din Afumați care a dispărut de acasă vineri, bărbatul s-a speriat și a sunat la poliție spunând că a găsit-o, potrivit Observator News.

Abia după ce a ajuns acasă, mama fetei a observat că a fost abuzată și a anunțat din nou poliția.

Bărbatul ar avea o tarabă în sectorul 1 din București, iar acolo a intrat în vorbă cu fetița.

„Tânăra s-a prezentat, la o tarabă unde persoana vindea diferite obiecte. Fata a fost invitată de persoana care are calitatea de inculpat. Pentru a se spăla pe cap”, a declarat procurorul Simona Anghel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Bărbatul ar fi agresat-o sexual după ce au ajuns la locuința suspectului.

Acasă, mama minorei a descoperit că purta lenjerie de bărbați și avea sânge în zona inghinală.

„În cursul serii, mama persoanei vătămate a observat că aceasta poartă lenjerie intimă bărbătească, respectiv, boxeri, şi că prezintă urme de sânge în zona genitală”, a mai spus procurorul Simona Anghel.

Bărbatul este acuzat de agresiune sexuală și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Fetița se află acum sub supraveghere de specialitate. Ea va fi dusă la IML pentru o expertiză medicală și va fi audiată de procurori în viitorul apropiat.

„Nu s-a putut efectua expertiza medico-legală în acest dosar. Menţiunile procurorului de caz sunt că nu s-a procedat la audierea imediată a persoanei vătămate pentru a preîntâmpina victimizarea secundară a victimei în contextul unei stări psihologice post-traumatice evidente”, a mai declarat procurorul Simona Anghel de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.