​Valentin Eugen Băluș, alias Vali Nebunu, în vârstă de 43 de ani, a fost depistat într-un local din Portofino, Genova, potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea, iar autorităţile italiene au demarat procedurile în vederea extrădării. El era urmărit internațional de autoritățile din România, pentru că a trecut ilegal frontiera.

Valentin Eugen BălușFoto: Poliția Română

„La data de 31 iulie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române”, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei, citată de news.ro.

Poliția a precizat că acesta a fost depistat într-un local din Portofino, Genova.

Potrivit surselor judiciare citate de Libertatea, Vali Nebunu s-a legitimat cu actul de identitate al fratelui său iar acum are un nou dosar penal pentru „fals privind identitatea”.

Pe numele bărbatului, Tribunalul Arad a emis, la data de 20 octombrie 2021, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Vali Nebunu este fratele liderului Clanului Sportivilor, Mircea Emil Băluș, cunoscut ca Mircea Nebunu. Bărbatul a fugit din România înainte ca instanța să pronunțe verdictul.

„Autorităţile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării. Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE”, a mai transmis Poliția Capitalei.