Fostul manager Ringier Mihnea Vasiliu a murit, joi după-amiază, după ce i s-a făcut rău în faţa unui hotel din Sectorul 1 al Capitalei. El era împreună cu fiica sa, care le-a transmis anchetatorilor că suferise un atac de cord în urmă cu două săptămâni, iar în cursul zilei de joi depusese efort fizic, potrivit News.ro.

Ringier Foto: Volfík René / ČTK / Profimedia

„Vă dăm o veste dureroasă, care ne așază pe toți în inima unei tragedii. Mihnea Vasiliu, fostul nostru coleg și lider, a murit astăzi, 27 iulie 2023, în București. În vârstă de 57 de ani, el a suferit o moarte fulgerătoare, iar medicii, care au răspuns apelului la 112 dat de cei din locul public unde Mihnea Vasiliu se afla, recepția Hotelului Ramada, pentru ceea ce părea a fi un atac de cord, nu au reușit să-l resusciteze”, au transmis colegilor CEO-ul companiei Ringier din România, Dan Puică, și jurnalistul Cătălin Tolontan, precizează Libertatea, într-un articol de deschidere.

Anterior, Cătălin Tolontan confirmase informația pentru G4Media.

Mihnea Vasiliu avea 57 de ani.

Poliția Capitalei a anunțat că joi, în jurul orei 14.25, Secția 2 a fost sesizată, prin apel 112, că în zona recepției unui hotel din Sectorul 1 un bărbat în vârstă de 57 de ani ar fi acuzat stări de rău.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii, precum și un echipaj medical care a constatat decesul persoanei. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei”, a precizat Poliția Capitalei.

Cine a fost Mihnea Vasiliu

Timp de 12 ani, Mihnea Vasiliu a fost manager general al Ringier România, de unde plecase în urmă cu două săptămâni. Ringier deține titlurile Libertatea, Gazeta Sporturilor, Unica, Avantaje și alte publicații de nișă.

Mihnea Vasiliu avea o experienţă de peste 30 de ani în managementul de media, scrie Paginademedia.

A început în 1992, ca CEO al Media Pro România, grup care îngloba operaţiunile de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. A fost timp de 14 ani în fruntea companiei fondată de omul de afaceri Adrian Sârbu.

În 2007 s-a alăturat grupului Realitatea Caţavencu, ca director adjunct, în „era” Sorin Ovidiu Vântu. Realitatea Caţavencu însemna, pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, primul lansat în România, şi Academia Caţavencu, Radio Guerrila, The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele Business Standard şi Cotidianul şi Romantica, postul la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

Mihnea Vasiliu a făcut parte din echipa de management al Realitatea Caţavencu timp de patru ani, până s-a alăturat Ringier România, în calitate de general manager.