Reprezentanţii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) au pornit vineri dimineața într-o operaţiune de salvare a unei persoane aflată în Marea Neagră, la 80 de mile travers de Mangalia. Potrivit Ziua de Constanța, este vorba despre sportivul român Alex Dumbravă.

MangaliaFoto: Shutterstock

ARSVOM a anunţat că în noaptea de joi spre vineri a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane aflate în pericol pe mare.

„În această noapte, MRCC a solicitat intervenţia A.R.S.V.O.M, în vederea unei operaţiuni de căutare şi salvare pe mare, a unei persoane aflată în larg, la circa 80 mile marine travers de Mangalia. La solicitarea MRCC, SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru preluarea persoanei aflate în larg, intr-o ambarcaţiune cu vâsle", a transmis ARSVOM.

Bărbatul era epuizat, acuzând dureri de spate şi genunchi, din cauza efortului de a trage la rame.

Echipajul SAR MAIA, compus din comandantul navei, Roșu Alexandru, Dima Cosmin- ofițer punte, Miu Cristian- ofițer mecanic și Șes Florin-timonier, a preluat vineri dimineață, bărbatul din largul Marii Negre, în jurul orei 7:00.

Nava SAR MAIA tractează și ambarcațiunea bărbatului în portul turistic Mangalia, potrivit Ziua de Constanța.

Publicația locală scrie că ar fi vorba despre Alexandru Dumbravă, un sportiv român care a pornit în data de 10 iulie, într-o aventură de Cartea Recordurilor: să traverseze singur Marea Neagră într-o barcă cu vâsle.

Dumbravă a plecat din Portul Mangalia și intenționa să ajungă până la Batumi, în Georgia, după 1200 km vâsliți în 20 de zile.

Aventura sportivului avea și un scop nobil: viza ajutarea a 20 de copii pentru a beneficia de aproximativ 200 de ședințe de logopedie.

Potrivit jurnalistei Patricia Pop, care urmărește aventura lui Alex Dumbravă, sportivul se afla ieri la 103 mile de Mangalia.

Alex Dumbravă deţine deja un record mondial pentru traversarea Mării Negre în echipaj extins.