Un nou incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit miercuri pe un câmp din zona Măgurele, pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Reamintim că în urmă cu o zi un incendiu violent de vegetație s-a produs între Bragadiru şi Măgurele (Ilfov), centura pe Șoseaua Capitalei fiind oprită timp de aproximativ o oră.

Incendiu la MagureleFoto: Garda Nationala de Mediu

16:20Conform președintelui Agenției Naționale de Mediu, Laurențiu Păștinaru, incendiul nu a produs efecte deosebite asupra calității aerului înconjurător.

„Concentrațiile principalilor poluanți specifici proceselor de ardere (particule PM10 și PM2.5, dioxid de azot, dioxid de sulf), înregistrate la stațiile de monitorizare cele mai apropiate de zona incendiului pe direcția vantului dinspre SV către NE, sunt scăzute și nu au înregistrat fluctuații deosebite în primele două ore de la producerea incendiului. (...) La ora 16.00 concentrațiile erau în continuare mici, mult sub valorile limită și în aceeasi plajă de valori ca în orele precedente”, a declarat șeful Agenției Naționale de Mediu.

15:50 ISU a transmis că este vorba despre două focare: unul în strada N.D. Cocea din Sectorul 5, iar cel de-al doilea în localitatea Măgurele din Ilfov. Suprafața totală afectată este de aproximativ 20 de hectare.

Conform ISU, la acest moment incendiul este localizat, iar echipajele de pompieri sunt redimensionate, la fața locului rămânând doar patru autospeciale.

Inițial, ISU a transmis că incendiul are loc pe strada N.D. Cocea din sectorul 5, pe un câmp pe o suprafață mare, cu degajări mari de fum. Intervin 15 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, a precizat ISU.

B365 scrie, citând membri ai grupului „Info Trafic București și Ilfov”, că incendiul are loc pe un câmp din zona complexului rezidențial Confort Urban Residence Rahova. Oamenii spun că fumul este vizibil din mai multe zone ale Capitalei, precum: Piața Unirii, Bd. Metalurgiei, Ferentari, comuna Berceni.

Cu o zi în urmă, între localitățile Bragadiru și Măgurele s-a produs un puternic incendiu de vegetație, cu degajări imense de fum, focul izbucnind în apropierea unei zone cu case. Autoritățile au transmis mesaj RO-Alert pentru populația din zonă, în timp ce traficul pe centura Capitalei a fost închis pentru aproximativ o oră.

(Foto: Dreamstime.com)