Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero sunt noi miniștri de la Muncă și Familie, după ce Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat în urma scandalului privind abuzurile de neimaginat din azilele din Ilfov. Simona Bucura și Natalia Intotero au depus, miercuri, jurământul la Cotroceni.

Simona Bucura și Natalia Intotero au depus juramantul la CotroceniFoto: Administratia Prezidentiala

Miercuri, președintele Iohannis a semnat decretele prin care Simona Bucura-Oprescu a fost numită în funcția de ministru al Muncii și Solidarității Sociale, iar Natalia Intotero în funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

De la ora 14.00, cele două au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia a durat doar câteva minute, iar Klaus Iohannis nu a făcut nicio declarație.

Cine este Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii

Simona Bucura-Oprescu este deputat PSD la al treilea mandat și este președintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

În vârstă de 43 de ani, Simona Bucura-Oprescu a absolvit Facultatea de Științe Economice de la Craiova. Are studii postuniversitare la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

De asemenea, Simona Bucura-Oprescu are studii postuniversitare absolvite la Colegiul Național de Informații, din cadrul Academiei SRI.

Din 2004 până în 2012 ea a fost consilier județean PSD la Argeș.

Potrivit ultimei declarații de avere, Simona Bucura-Oprescu nu are proprietăți. Ea deține o mașină achiziționată în 2019, și a investit în titluri de trezorerie. De asemenea, Simona Bucura-Oprescu declară că are o armă de vânătoare cu lunetă, cu o valoare de 6.000 de euro.

Ea are două credite în valoare totală de aproape 77.000 de lei.

Simona Bucura-Oprescu are în conturi 45.000 de lei și aproape 13.000 de euro.

Cine este Natalia Intotero, titulara Ministerului Familiei

Natalia Intotero va fi noul ministru al Familiei, după demisia Gabrielei Firea. Intotero este deputat PSD la al treilea mandat și conduce în prezent comisia de învățământ.

​Natalia-Elena Intotero s-a născut la 14 ianuarie 1976, la Brad.

Ce studii are Natalia Intotero și ce funcții a mai deținut

Natalia Intotero a absolvit Liceul pedagogic ''Sabin Drăgoi'' Deva (1990-1995), apoi cursurile Colegiului de Institutori Limba Engleză din cadrul Universităţii de Vest, Timişoara (1999-2002) şi pe cele ale Facultăţii de Limba şi Literatura Română - Limba şi Literatura Engleză (2002-2006), obţinând diploma de profesor, potrivit site-ului www.cdep.ro.

Natalia Intotero a urmat, de asemenea, cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Universitatea "Spiru Haret' Bucureşti (2003-2007), obţinând diploma de expert în relaţii internaţionale şi studii europene, precum şi cursuri de management politic la Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai" din Bucureşti, obţinând diploma de master în management politic (2005). A mai urmat cursuri de management educaţional (2011), Colegiul Naţional de Apărare (2008) şi este absolventă a cursului postuniversitar la Institutul Diplomatic Român (2008).

A fost institutor la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" din Brad (sept. 1995-iun. 2004); profesor la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier municipal Brad (iun.-aug. 2004), profesor-grad didactic I la Şcoala Generală "Mircea Sântimbreanu" Brad şi consilier judeţean Hunedoara, membru în comisia de analiză a asocierii şi colaborării cu alte autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi agenţi economici din ţară şi străinătate precum şi dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, membru în comisia pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, problemele minorităţilor, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (aug. 2004-iun. 2008); director la Şcoala Generală "Horea, Cloşca şi Crişan" Brad, consilier judeţean - Hunedoara, în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara - membru în Comisia de învăţământ, cultură şi sănătate, vicepreşedinte al Comisiei juridice, membru în Consiliul Director la Direcţia Generală pentru Asistenţa şi Protecţia Copilului Hunedoara (iun. 2008-mart.2009); director adjunct la Colegiul Naţional "Avram Iancu" Brad (oct. 2009-mart.2011).

În perioada martie-octombrie 2009, Natalia Intotero a fost secretar de stat (Relaţii Interinstituţionale) în Ministerul Afacerilor Externe, iar în perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni din Guvernul României.

A deţinut funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni între 29 ianuarie 2018-24 aprilie 2019.

Natalia Intotero s-a aflat pe locul 11 pe lista candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Ce avere are Natalia Intotero

Potrivit ultimei declarații de avere, Natalia Intotero deține cinci terenuri intravilane în localitatea Brad, județul Hunedoara, și un teren agricol.

Ea deține 50% dintr-o casă de locuit, alături de soțul său care mai are două spații comerciale și un apartament. Natașia Intotero mai are trei mașini și peste 92.000 de lei în conturi.