Bărbatul de 52 de ani din judeţul Gorj care vineri a împuşcat în picioare şi în abdomen un alt bărbat este de negăsit. Anterior, atacatorul amenințase cu moartea victima, partenerul de viață al fostei soții pe care a șantajat-o.

PolitieFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Încă de sâmbătă, IGPR anunța că efectivele de polițiști care îl caută pe suspect au fost suplimentate, astfel că, în sprijinul celor de la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, au venit polițiști din județele limitrofe, precum și specialiști din Aparatul Central al Poliției Române.

De asemenea, și jandarmii din Gorj, dar și din județele învecinate sunt angrenați în amplele căutări.

În graba de a-l prinde pe pistolarul din Gorj, poliția a dat publicității imagini video din localitatea Lelești cu un bărbat care mergea pe stradă îmbrăcat în tricou și pantaloni scurți, precizând că omul este Petre Stăncioi, acuzat de tentativă de omor, potrivit Pandurul.

Polițiștii au fost chemați de localnici după ce au sunat la 112 să semnaleze prezența „pistolarului”.

De fapt, în imagini apărea un bărbat surdomut care venise în vizită la niște rude.

Verișorul său a povestit că bărbatul surdomut s-a speriat din cauza faptului că locuitorii au început să îl urmărească.

„Deși am trimis poze poliției de câteva ore și le-am spus că imaginile care apar pe toate posturile TV, nu sunt cu cel căutat de ei, elicopterul continuă sa survoleze pe deasupra localității noastre (Frătești)și trec în continuare mașini ale jandarmeriei. În imagini apare verișorul meu care a fost în vizita la mine. Oare dând poza și acel filmuleț cu el pe toate posturile TV și în toate ziarele, nu ii puneți viata și reputația în pericol? La acest lucru s-a gândit cineva? Menționez ca persoana care apare peste tot ca fiind „pistolarul din Gorj” este o persoana surdo muta care poate avea probleme din cauza acestor mediatizări total eronate! Trist, foarte trist! O întreaga localitate este alarmata aiurea”, a transmis Ionuț Tița, ruda celui ,,încurcat” cu Petre Stăncioi.

O amplă operațiune de căutare a fost declanșată vineri după ce Stăncioi a împușcat de patru ori un bărbat de 49 de ani, actualul partener de viață al fostei soții, în locuința sa din Turcinești.

Acesta se află în stare stabilă sub supravegherea medicilor la Terapie Intensivă, mai scrie Pandurul.

Înainte de acomite fapta, Stăncioi a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, cu executare, pentru șantajarea fostei soții.

Bărbatul o amenințat-o cu moartea pe fosta soție, dar și pe actualul partener dacă nu îi va da un teren din Târgu Jiu, care i-a revenit la partaj în urmă cu 10 ani, mai relatează Pandurul.