Un Airbus 321 al companiei Pegasus Air lines care zbura pe ruta Istanbul - Dusseldorf a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după o amenințare cu bombă la bord, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. În urma verificărilor, echipa pirotehnică a stabilit că ameninţarea nu se confirmă.

Avion PegasusFoto: Boarding1now | Dreamstime.com

UPDATE ”Din punct de vedere pirotehnic, ameninţarea nu se confirmă”, a transmis SRI. Potrivit reprezentanţilor CN Aeroporturi Bucureşti, la ora 23.36, aeronava Pegasus Airlines a decolat de pe Aeroportul Henri Coandă, cu destinaţia Bonn-Koln, Germania.

Potrivit SRI, aeronava zbura pe ruta Istanbul - Dusseldorf, iar la bord se află 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului.

  • „Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni).
  • Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol.
  • La finalizarea procedurilor de verificare vă vom anunță rezultatul”, a transmis SRI.

La fața locului au fost mobilizate forțele de intervenție.

UPDATE:

  • „Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zonă sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava”, au transmis reprezentanții SRI.

Știre în curs de actualizare