Nissan Motor va investi probabil aproximativ 100 de miliarde de yeni (725 de milioane de dolari) în noua divizie de vehicule electrice a Renault, depăşind probabil un obstacol în discuţiile îndelungate pentru remodelarea alianţei celor doi producători auto, a relatat vineri publicaţia japoneză Yomiuri Shimbun, transmite Reuters.

Sediu RenaultFoto: Yuriko Nakao / AFLO / Profimedia Images

Producătorul auto japonez a stabilit joi condiţiile unui contract de revizuire a parteneriatului cu Renault şi a convenit cu partenerul său francez asupra sumei care va fi investită în unitatea de vehicule electrice Ampere, a scris Yomiuri.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că discuţiile despre contract, inclusiv suma investiţiei, nu au fost încă finalizate.

”Se poartă discuţii între cele două companii, dar încă nu s-a ajuns la un acord”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nissan şi Renault se aşteaptă ca valoarea întreprinderii Ampere să ajungă la 8 până la 10 miliarde de euro, iar rata investiţiilor Nissan să fie probabil sub 10% din această sumă, a scris Yomiuri, citând persoane care cunosc acest subiect.

Aceasta ar fi sub limita maximă de 15% stabilită de Nissan în februarie pentru investiţie.

Un director al Nissan va face parte din noua companie, a relatat ziarul, adăugând că anumite restricţii vor fi impuse asupra gestionării proprietăţii intelectuale de la producătorul auto japonez.

După luni de discuţii intense, Nissan şi Renault au căzut de acord în ianuarie asupra revizuirii alianţei lor vechi de două decenii, care va face ca Renault să-şi reducă participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, pentru a le pune pe o poziţie de egalitate.

Parteneriatul, care a crescut pentru a include membrul junior Mitsubishi Motors, a fost fondat în 1999. (News.ro)