Un cămin de bătrâni privat din Râmnicu Vâlcea, unde s-ar fi găsit grave nereguli, a fost închis de autorităţi. Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, potrivit Gazeta de Sud.

Spitalul Judetean Ramnicu ValceaFoto: InstitutiiMedicale.ro

Consiliul judeţean Vâlcea a anunțat că va oferi găzduire în unităţi din subordinea instituţiei persoanelor găsite în centrul respectiv.

„Intervenim în această situaţie nefericită, chiar dacă unitatea respectivă este una privată şi nu publică, deoarece, pentru noi, oamenii trebuie trataţi cu respect, indiferent de starea lor de sănătate sau de statutul social. Voi urmări personal demersurile care urmează a fi făcute pentru rezolvarea acestei probleme, fiindcă că vreau să mă asigur că aceşti oameni nu vor mai suferi din cauza celor plătiţi să îi îngrijească. Prefectul şi instituţiile guvernamentale controlează, noi ne facem datoria să îi preluăm, chiar dacă acolo e afacere privata! E vorba de oameni şi viaţă lor. De aceea m-am mobilizat, deşi şi noi suntem controlaţi, dar nu avem probleme semnificative”, a mai declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Scandalul a evoluat în această seară, când patronul căminului a închis porțile și refuză accesul autorităților în interior, care doreau evacuarea persoanelor vulnerabile și verificarea stării lor de sănătate la spital, potrivit Digi 24 si Antena 3.

Patronul motivează faptul că este vorba de un abuz al autorităților pe fondul scandalului național, că bătrânii sunt bine întreținuți și că este dispus să permită accesul presei pentru a vedea dotările avute.

Președintele CJ Vâlcea susține însă că la căminul respectiv s-au găsit numeroase nereguli legate de mizeria din bucătărie și din camere, dar și de constatări privind starea de sănătate a persoanelor vârstnice.