Vehiculele de mare tonaj nu au voie sa circule pe drumurile publice din Ungaria in prima si a doua zi a Pastelui catolic. Restrictiile vor ramane in vigoare incepand de duminica, la ora 9:00 si pana luni, la ora 23:00. Autoritatile vamale recomanda soferilor de camioane sa nu se indrepte catre frontiera si sa ramana in parcarile special amenajate. In ultimele doua zile, multi romani care lucreaza in strainatate s-au reintors in tara pentru a petrece Pastele catolic, iar traficul la frontiera s-a aglomerat.

Potrivit Radio Romania Actualitati, traficul prin punctul de control si trecere a frontierei Nadlac din judetul Arad s-a dublat fata de o zi obisnuita, pe sensul de intrare in tara. Sambata, in jurul pranzului, timpii de asteptare la controlul documentelor de calatorie nu depaseau 10 minute.

Vamesii au anuntat ca in cazul in care va fi necesar, se vor suplimenta numarul de benzi de acces a autovehiculelor in tara. De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa aleaga, pentru ziua de luni, 24 martie, Punctul de control si trecere a frontierei Varsand, din judetul Arad existent la granita cu Ungaria.