Șase copii, frați, din localitatea Dragalina din județul Călărași, au fost preluați de echipaje SMURD, inclusiv de trei elicoptere, și duși la spital în București după ce s-au intoxicat cu un antibiotic folosit pentru tratatea tuberculozei, având un caz în familie. Primele informații arată, conform Digi 24, că mama acestora le-ar fi administrat greșit medicamentul și le-ar fi dat într-o zi doza pentru o lună.

Elicopter SMURDFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

21:51 Procurorii s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar de cercetare penală in rem pentru vătămare corporală din culpă.

21:44Cei şase copii din Călăraşi, intoxicaţi cu medicamente, au rămas internaţi în Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi primesc tratament de specialitate. Simptomele sunt în remisie.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti au ajuns cinci fete, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, şi un băriat de 13 ani.

”S-a început tratamentul cu antidotul pentru intoxicaţia medicamentoasă, respectiv vitamina B6. Sunt stabili, echilibraţi, conştienţi, simptomele sunt în remisie”, au transmis oficialii unităţii medicale, potrivit News.ro.

19:37”În acest moment au fost aduse cu elicopterul 2 fete, în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani, de la Călăraşi. Au luat o doză mai mare de izoniazidă, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei”, a declarat Raluca Alexandru, purtator de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, potrivit News.ro,

Sursa citată a precizat că fetele au acuzat vărsături şi somnolenţă.

”Urmează să sosească şi ceilalţi patru. Toţi sunt conştienţi”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, copiii vor rămâne internaţi pe secţia de toxicologie

19:01Si echipajul de transport victime multiple cu cei trei copii a ajuns la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. La acest moment, toți cei șase copii intoxicați cu antibiotic se află la spitalul din Capitală.

18:53 Al treilea elicopter a aterizat la Dinamo, conform DSU.

18:24Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că primele două elicoptere SMURD care i-au preluat pe doi dintre copii a aterizat pe stadionul Dinamo din București.

„Cele șase victime, conștiente, sunt transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu - trei cu cele 3 elicoptere SMURD și trei cu autospeciala pentru victime multiple”, a precizat DSU.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Călărași, Bianca Ghiveci, a declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre șase din cei opt copii ai unei familii din Dragalina. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 16 ani.

Conform sursei citate, cei șase copii s-au intoxicat cu un antibiotic, nefiind clar până acum ce s-a întâmplat exact. Un vecin al familiei acestora a sunat la 112, iar copiii au fost preluați de echipaje SMURD pentru a fi duși la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Reprezentantul Poliției a spus că unul dintre copii este în stare mai gravă, ceilalți fiind în stare stabilă.

Primele informații sunt că antibioticul cu care s-au intoxicat copiii este folosit pentru tratarea tuberculozei și ar fi fost administrat de către mama copiilor, scrie obiectivonline.com. Conform Digi 24, femeia le-ar fi dat copiilor într-o zi doza pentru o lună.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că la fața locului au fost trimise mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Călărași (SAJ), echipaje SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple.

După ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luată decizia intervenției a trei elicoptere din București, Galați și Constanța, a precizat DSU.

„Trei copii aflați într o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați trei copii pe cale terestră, cu autospeciala pentru victime multiple. Intervenția este în dinamică”, a precizat DSU. (Foto: Dreamstime.com)