O profesoară de biologie de la Liceul Energetic din Constanţa refuză să încheie mediile elevilor din clasele a IX-a şi a X-a, motivând că ar fi viruşi în catalogul electronic, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa. Instituția spune că unitatea de învăţământ a început cercetarea disciplinară a profesoarei şi a propus pentru rezolvarea acestei situaţii ca aceasta să fie ajutată de cineva să introducă notele în sistemul electronic.

La scoalaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „În această dimineaţă, doamna directoare ne-a adus la cunoştinţă o situaţie cu care se confruntă. Un cadru didactic, profesor de biologie din unitatea de învăţământ Liceul Energetic Constanţa, nu a încheiat mediile la clasele a IX-a şi a X-a la disciplina biologie.
  • Folosesc un catalog electronic, unitatea are implementat catalogul electronic şi e folosit în mod exclusiv în şcoală. Ne-a comunicat doamna directoare că refuzul doamnei profesoare ar fi legat de o temere cum că aplicaţia ar avea viruşi.
  • În Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din 13 iunie au luat hotărârea să declanşeze procedura de cercetare disciplinară”, a declarat pentru News.ro inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Sorin Mihai.

El a precizat că a recomandat o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii.

  • „Am discutat cu doamna directoare şi i-am propus să ia legătura cu doamna profesoară dacă singura problema este cea legată de operarea în aplicaţie eventual poate să solicite să fie asistată când utilizează catalogul electronic şi o altă persoană să opereze în sistem, dumneaiei să fie prezentă şi să-i comunice notele pe care le are de introdus în aplicaţie astfel încât mediile să fie încheiate cât mai repede.
  • Aştept un răspuns din partea doamnei directoare să vedem dacă această soluţie este şi una care să fie agreată de cadrul didactic”, a precizat Sorin Mihai.

Zeci de elevi au mers, marţi, la Liceul Energetic, unii fiind însoţiţi de părinţi pentru a încerca să o convingă pe profesoara de biologie să le încheie mediile.