​Te pregătești să devii student? Atunci când îți alegi facultatea este normal să te gândești la ce oportunități de angajare ai pe viitor, și, desigur, să ții cont de prestigiul universității. Făcând alegerea corectă, vei avea șansa de a învăța foarte multe lucruri, de a te forma performant și de a avea cei mai frumoși ani ai vieții. Ai o variantă sigură aici, în România – Academia de Studii Economice din București. ASE este cea mai bună alegere pentru tine! Aici ai posibilitatea să devii un specialist competitiv, acumulând cunoștințe și experiențe de învățare și de viață studențească în țară, dar și în străinătate, prin numeroasele mobilități Erasmus pe care le oferă ASE.

Înscrieri ASEFoto: ASE

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 începe în data de 7 iulie a.c.

Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi - peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat.

Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvenţă și 10 programe la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Facultățile Academiei de Studii Economice din București, care îi așteaptă pe candidați sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine (engleză, franceză, germană); Administrație și Management Public (română); Business și Turism (română, engleză); Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (română, engleză); Contabilitate și Informatică de Gestiune (română, engleză); Drept (română); Economie Agroalimentară și a Mediului (română); Economie Teoretică și Aplicată (română); Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (română, engleză); Management (română, engleză); Marketing (română, engleză); Relații Economice Internaționale (română, engleză, franceză). Candidații pot vizita campusul ASE pentru a afla în ce condiții ar urma să învețe și să locuiască (în cazul celor care vor sta la cămin) în perioada studenției, accesând modernul tur virtual al ASE,care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

Cum devii student la ASE?

Concursul de admitere iulie 2023 constă în:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică, susținut doar de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau pentru programul Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Înscrierile au loc,așa cum anunță pagina web instituționalăwww.ase.ro,prin încărcarea documentelor de concurs pe platforma ASE.

Pe pagina dedicată Admitere licență, candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină, astfel încât din timp pot afla ce discipline se studiază și care este conținutul acestora la fiecare program universitar de licență în parte. De asemenea, candidații pot afla detalii în legătură cu perspectivele de angajare dobândite la absolvirea programelor de licență oferite de ASE.

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2023, și este singura universitate din țară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial.

Angajatorii apreciază foarte mult studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur – o confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2023, Facebook, Instagram, adresa de e-mail admitere@ase.ro și call center la 021.319 19 00/01, interior 360, 306. În fiecare vineri de la ora 17.00 sunt organizate sesiuni pe zoom cu elevi interesați de programele universitare de licență ale universității noastre. Studenți ASE răspund la întrebări atât la aceste întâlniri, cât și pe grupul de facebook Admitere 2023, special creat pentru a contribui la orientarea candidaților intersați de alegerea domeniilor de studiu, în cunoștință de cauză. De la 1 iulie va funcționa cunoscutul Call Center Info Admitere la care 15 studenți și consilieri de marketing și comunicare vor răspunde întrebărilor candidaților imediat ce aceștia vor încheia examenele de bacalaureat.

La 110 ani de excelență academică, ASE are o comunitate puternică cu peste 25 000 de membri, într-o permanentă adaptare la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu standardele mediului de afaceri. ASE este liderul învățământului superior economic din România, unde cu siguranță poți găsi multe oportunități pentru a avea o carieră de succes în viață!

Articol susținut de ASE