​Aeroportul internațional Brașov - Ghimbav a fost în mod oficial inaugurat joi dimineață, după ce o aeronavă Tarom cu oficlalități a aterizat, venind de la București. Primele avioane de pasageri decolează joi, dar presa a scris că datorită reglementărilor de acum, în iunie unele curse internaționale vor ateriza la București.

Interiorul aeroportului Brasov GhimbavFoto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este de astăzi operațional. Prima aeronavă a decolat în această dimineață de la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București și a aterizat la Brașov, pe cel mai nou aeroport din România, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Aeronava, pilotată de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a avut 100 de invitați la bord, printre care Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu.

Publicația Transilvania Expres scrie că Adrian Veștea, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu au tăiat panglica. S-a ținut și o slujbă de sfințire și binecuvântare a Aeroportului Brașov. De asemenea, Adrian Veștea a primit o icoană a Sfintei Treimi din partea Patriarhului Daniel, pentru Capela Aeroportului.

Primele curse de linie vor fi operate de compania Dan Air, către Germania, Belgia, Spania și Marea Britanie. Publicația BizBrașov scrie că, pentru cel puțin două săptămâni, avioanele Dan Air de la Nurnberg vor ateriza la București, în loc de Brașov. Asta se întâmplă fiindcă, programul actual de deservire pentru aeroport, propus de ROMATSA, este 7.00-19.00, iar zborul Nurnberg - Brașov aterizează la 23.20.

Aeroportul se află la 9 km de centrul Brașovului și la 10 km de gara Brașov.