Florin Barbu, succesorul lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii, nu a reușit să răspundă corect cât este salariul minim net în agricultură. „Haideți să vorbim de agricultură, nu vorbim de partea economică”, le-a spus el jurnaliștilor.

Florin BarbuFoto: Inquam Photos / George Calin

La finalul audierilor din comisiile parlamentare, Florin Barbu a fost întrebat cât este salariul minim din agricultură:

  • „Cât este salariul minim în agricultură acum?
  • Florin Barbu: 3050 este.
  • Nu, cât este net?
  • Florin Barbu: 2.250
  • Nu, este 2.362. Dar ce se exclude din acest salariu?
  • Florin Barbu: Haideți să vorbim de agricultură, nu vorbim de partea economică”.

Florin Barbu a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, cu 29 de voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă”, conform Agerpres.

Dezvoltarea agriculturii, reabilitarea sistemului de irigaţii, protejarea fermierilor români şi a României sunt „cuvintele cheie ale următoarelor luni”, a susţinut Florin Barbu la audieri.

„Sunt convins că suprafaţa de două milioane de hectare trecută în Programul de reabilitare a infrastructurii principalei de irigaţii şi prin studiul pe care eu l-am lăsat când am plecat de la ANIF, făcut în colaborare cu Institutul de Proiectare, privind extinderea pe o suprafaţă de încă 600.000 de hectare, sunt sigur că în anul următor vom realiza acest program de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii”, a mai susținut viitorul ministru al Agriculturii în Guvernul pe care îl va conduce Marcel Ciolacu.

Cine este Florin Barbu, succesorul lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii

Absolvent al Universității din Craiova - Facultatea de Știinţe Economice, specializarea Marketing, Florin Barbu (43 de ani) este deputat din 2020. El este un apropiat al secretarului general al PSD, Paul Stănescu, ajungând astfel să fie propus în locul lui Petre Daea.

În perioada 2014-2020, Barbu a fost director al Agenției Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), conform CV-ului său.

Din 2005 și până în 2014, Florin Barbu a lucrat în Primăria Slatina, condusă în acea perioadă (2004 - 2012) de către Darius Vâlcov, fugar în Italia, înainte de a fi condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în „dosarul tablourilor”.

În Primăria Slatina, Barbu a început ca inspector la Direcţia Venituri (2005-2006), apoi a ajuns șef Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice - Direcţia Venituri (2006-2007). Între 2007-2010, Florin Barbu a fost director al Direcției Venituri din Primăria Slatina, iar din 2010 și până în 2014 a fost director economic al primăriei conduse atunci de Darius Vâlcov.